De herfst staat voor de deur en dat is voor velen het ideale seizoen om de loopschoenen weer aan te binden. Of je nu een sporadische jogger bent, een gepassioneerde amateurloper of een professionele marathonatleet, het juiste materiaal is voor elke loper van belang.

SportPlus geeft alvast een kleine opwarmer in deze loopspecial waarin de hipste loopschoenen, de nieuwste trends en de meest geschikte loopkleren aan bod komen.

LOOPKLEDIJ Zonder mouwen

Puma – Faas Train Tee

De Faas Train Tee werd dikker gemaakt door de punttechnologie en werd uitgerust met een UV-filter en een USP-systeem om de vochtigheid enigszins te kunnen regelen. Het shirt is luchtdoorlatend bij de zweetzones. De naden van het shirt zorgen voor een minimum aan irritatie en een maximum aan comfort.

Prijs: 29,95 euro

The North Face – GTD Tee

Dit T-shirt is in twee modellen beschikbaar: een voor mannen en een voor vrouwen. Het verluchtingssysteem zorgt er samen met de verschillende lagen voor dat de loper niet oververhit raakt. De zijkanten, rugzijde en okselstukken zijn luchtdoorlatend en geven het T-shirt een ademend karakter.

Prijs: 40 euro

Decathlon bTwin – Fluoregenjas

Bij de bTwin is ‘praktisch’ het sleutelwoord: de bTwin beschermt je tegen wind, regen en onvoorzichtige chauffeurs (dankzij het fluorescerende materiaal). De bTwin was oorspronkelijk dan wel bedoeld voor fietsers, ook joggers kunnen hem goed gebruiken. De afneembare mouwen maken dat deze regenjas te allen tijde gedragen kan worden.

Prijs: 35,95 euro

LOOPKLEDIJ Met mouwen

The North Face – Stormy Trail Jacket & Better than naked Jacket

De Stormy Trail Jacket heeft dankzij zijn microporeuze membraan een ademend karakter, is ondoordringbaar en zal je zelfs op de natste herfstdag droog houden. De troeven voor de jogger die een comfortabele regenjas wil, zijn: de langere achterslip, de afneembare kap, mooi ingewerkte naden, het afsnoersysteem aan de onderkant en een klein zakje in de mouw waar waardevolle zaken in bewaard kunnen worden.

Prijs: 150 euro

De Better than naked Jacket biedt zo mogelijk nog meer comfort en beschikt over nog meer leuke troeven. Er is een Better than naked Jacket voor zowel mannen als vrouwen, en het is bedoeld voor de joggers die door weer en wind gaan lopen, dag in dag uit. De morfologie van de loper wordt ten volle ondersteund door het jasje, dat tevens op en top comfortabel is. Het Better than naked Jacket is uiterst licht en geschikt voor tal van weertypes.

Prijs: 175 euro

Puma – Faas Wind Jacket

De laatste nieuwe windstopper van Puma bestaat uit honderd procent polyester en werd gecombineerd met een ventilatiesysteem dat zorgt voor een betere circulatie en meer comfort. De USP-technologie zorgt voor de juiste lichaamstemperatuur op eender welk moment tijdens de inspanning.

Prijs: 69,95 euro

Kalenji – Running Evolutiv

Het loopmerk van Decathlon, Kalenji, bracht onlangs zijn nieuwe modellen op de markt. Een borstgedeelte uit windafwerend materiaal, luchtdoorlatende schouderstukken ( Straterlic label) en ademende delen op de plaatsen waar je het hardst zweet. Ideaal dus voor de budgetkloppers die ook de ergste koude trotseren.

Prijs: 29,95 euro

LOOPSCHOENEN

Puma – Faas 400 Bolt

Puma, het merk van tal van Jamaicaanse wereldkampioenen, heeft een nieuw model aan zijn gamma toegevoegd. De Usain Bolt onder de loopschoenen – ofwel de Faas 400 Bolt – biedt dankzij zijn soepelheid een natuurlijker loopritme. De nieuwe bioride technologie zorgt voor een spontanere plaatsing en beweging van de voeten. Dit unisex model kan zowel mannen als vrouwen een soepele jogsessie bieden.

Prijs: 119,95 euro

The North Face – Double Track GTX XCR

Dit model van North Face is geproduceerd met het oog op de liefhebbers van trailrunning (lopen op hikingroutes). Het is met andere woorden de ideale schoen voor veeleisende lopers die een stevige maar niet te volumineuze schoen willen waarmee ze op alle ondergronden uit de voeten kunnen. Het ingebouwde Gore-Tex membraan zorgt ervoor dat je met deze schoenen zelfs de natste ondergrond aankunt.

Prijs: 140 euro

Puma – Faas 300

Dit vrouwenmodel is het allerlichtste in het hele Pumagamma. De bioride schoenzool zorgt voor een natuurlijke loopstijl en een maximale snelheid. Dat maakt de schoen vooral geschikt voor korte afstanden. Ondanks de everride technologie – die zorgt voor maximale demping – let je met de Faas 300 toch maar beter op voor overbelasting. De Faas 300 is eveneens beschikbaar voor mannen.

Prijs: 99,95 euro

Puma – Faas 500

Als zwaarste van de drie types (het getal staat voor het aantal gram) is de Faas 500 uitermate geschikt voor lange en tragere jogsessies. De voordelen van een relatief zware loopschoen zijn immers dat hij meer steun biedt en meer demping geeft.

Prijs: 119,95 euro

LOOPBROEKEN

The North Face – GTD Capri tigh, voor vrouwen

De GTD Capri tigh is een aansluitende kniebroek die uitermate geschikt is voor najaarsloopjes. De knieën worden nog net bedekt met de VaporWirck stretchstof, die tevens een UV-bescherming (UPF 30) gekregen heeft. De luchtdoorlatende delen zorgen voor een betere ventilatie en laten het geheel ademen. Er werd een handig zakje met fluosluiting voorzien. De mooi ingewerkte naden vermijden elke vorm van irritatie, terwijl de fluorescerende accessoires zorgen voor een betere zichtbaarheid tijdens avondlijke jogsessies.

Prijs: 55 euro

Puma – Faas Dazzle short

Deze Pumashort combineert lifestyle en sport en zal daardoor zowel loopfanaten als fitnessboys aanspreken. De Dazzle moet het niet alleen van zijn look hebben, maar net zo goed van zijn technologische kwaliteiten. Zo is er de USP-technologie die ervoor zorgt dat het zweet weg kan en zijn er de Airmeshinzetstukken die een betere luchtcirculatie mogelijk maken. De Dazzle heeft zowel zijzakken als een handig multimediazakje.

Prijs: 35 euro

The North Face – GTD tight, voor mannen

Deze nauw aansluitende loopbroek voor mannen is ideaal voor het tussenseizoen. Het unieke ventilatiesysteem, gebaseerd op de verschillende lagen, zorgt ervoor dat de broek sneller opdroogt dan eender welke andere loopbroek. Er is ook hier een klein, maar handig zakje met fluorescerende sluiting voorzien.

Prijs: 65 euro

The North Face – GTD running short

Deze sobere short combineert een licht middengedeelte met luchtdoorlatende zijstukken. Die combinatie zorgt ervoor dat er geen sprake kan zijn van oververhitting, zelfs niet na een lange loopsessie. De GTD running short is uitermate geschikt voor het tussenseizoen en het obligate achterzakje met fluorescerende sluiting is aanwezig.

Prijs: 40 euro

DOOR MARIE DESCHRIJVER

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content