Eén: Tennis – Australian Open 2011 (9 uur)

Samen met veel Belgische liefhebbers is ook Gert Gommé benieuwd naar wat onze beste tennisspelers zullen presteren down-under bij het begin van het nieuwe grandslamseizoen. In Melbourne zal de Limburger voor commentaar zorgen, daarin bijgestaan door Stefaan Lammens, Sabine Appelmans en Carl Maes.

“Bij de mannen verwacht ik zeker een beklijvend duel tussen Rafael Nadal en titelverdediger Roger Federer“, denkt Gommé. “In hun laatste confrontaties kwam duidelijk naar boven dat ze heel dicht bij elkaar aanleunen. Ik verwacht niet echt veel verrassingen dit keer, zoals in het verleden wel eens gebeurde met de Fransman Jo-Wilfried Tsonga en de Chileen Fernando González.”

Vorig jaar stond de Brit Andy Murray in de eindstrijd en moest hij na drie sets het onderspit delven tegen Federer. “Murray’s situatie kan je nu moeilijk inschatten”, poneert Gommé. “Hij lijkt een beetje op zoek naar zichzelf. Hij stelde ook een volledig nieuw team samen rond zich. Ik vrees dat de Australian Open voor hem wat te vroeg komt.”

In de finale van 2010 bij de vrouwen toonde de Amerikaanse Serena Williams zich in drie sets te sterk voor onze landgenote Justine Henin. Maar Gommé schuift liever een andere naam naar voren als topfavoriete. “Zonder enige twijfel Kim Clijsters“, vertrouwt hij ons toe. “Ik ga ervan uit dat ze de rest van het deelnemersveld zal overpoweren. Ze won dit toernooi nog nooit, wat in haar hoofd meespeelt. Bovendien tankte Kim veel vertrouwen na haar zeges op de Masters en de US Open. En heel belangrijk: ze is volledig blessurevrij.”

Dat kan alvast niet gezegd worden van Henin, die na een inactiviteit van meer dan zes maanden haar wederoptreden vierde in de Hopman Cup. “Justine begint met veel vraagtekens”, vervolgt Gommé. “Die elleboog blijft haar toch parten spelen. Ik ben heel nieuwsgierig wat er gaat gebeuren bij een snelle opeenvolging van duels.”

Yanina Wickmayer nam alweer een blitzstart in Auckland, wat het beste doet verhopen. “Zij staat er vaak heel snel in het seizoen”, beweert Gommé. “Yanina traint als een beest tijdens de winter, het ligt gewoon niet in haar aard om het relaxed te doen.”

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content