2. John Ruiz is de nieuwe wereldkampioen bij de zwaargewichten (WBA-versie). Hij verslaat titelhouder Evander Holyfield op punten.

3.Michele Bartoli wint de Omloop Het Volk.

4. Jean-Michel Saive wordt voor de veertiende keer nationaal tafeltenniskampioen.

Tijdens de door Michael Schumacher gewonnen eerste Grote Prijs Formule 1 van het seizoen komt in Melbourne een wedstrijdcommissaris om het leven, nadat hij door een wiel van de wagen van Jacques Villeneuve was getroffen.

11. Adam Malysz eigent zich de wereldbeker schansspringen toe.

Gustavo Kuerten is de nieuwe nummer één van het mannentennis.

Hermann Maier pronkt bij het einde van het skiseizoen met vier wereldbekers: de algemene, de Super-G, de reuzenslalom en de afdaling. Alleen de wereldbeker slalom laat hij aan iemand anders: Benjamin Raich. Bij de vrouwen pakt Janicka Kostelic zowel de algemene wereldbeker als de wereldbeker slalom. De overige wereldbekers gaan naar Régine Cavagnoud (Super-G), Isolde Kostner (afdaling) en Sonja Nef (reuzenslalom).

Gella Vandecaveye behaalt haar twintigste nationale judotitel.

Op het WK zaalatletiek in Lissabon grijpt Mohammed Mourhit zilver op de 3000 meter. Hij moet slechts Hicham El Guerrouj laten voorgaan.

16. François Narmon wordt herkozen tot voorzitter van het BOIC.

Kim Clijsters bereikt en verliest (tegen Serena Williams) de finale van het toernooi van Indian Wells. Eerder schakelde ze Martina Hingis, de nummer één van de wereld, uit.

18. Tom Van Hoost en Anja Smolders worden Belgisch kampioen veldlopen. Voor Smolders is het de vijfde opeenvolgende titel.

Maaseik verovert brons in de finale van de Champions League. De Limburgers blijken niet opgewassen tegen Modena, maar trekken aan het langste eind tegen Montichiari.

24. Voor de vierde keer in vijf jaar tijd wint Erik Zabel Milaan-Sanremo.

25. In Oostende verlengt Mohammed Mourhit zijn wereldtitel in het veldlopen. Een dag eerder was Paula Radcliffe bij de vrouwen aan het feest.

29. Björn Daehlie (met acht gouden en vier zilveren olympische medailles, negen wereldtitels en 46 wereldbekerzeges de beste wintersporter aller tijden) kapt met de competitie.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content