Manchester United FC

© Joep Leenen

Trainer – Ole Gunnar Solksjaer, 26/02/1973 (NOR)

? Hij maakte het legendarische winnende doelpunt in de finale van de Champions League in 1999 tegen Bayern München.

? In zijn eerste seizoen als hoofdtrainer werd hij meteen kampioen met het Noorse Molde FK.

? Hij werd bij United in eerste instantie aangesteld als interim-trainer om de ontslagen José Mourinho te vervangen.

Transfers

IN

Diogo Dalot (AC Milan, Ita), Andreas Pereira (Lazio, Ita), Jadon Sancho (Borussia Dortmund, Ger), Tom Heaton (Aston Villa), Facundo Pellistri (Deportivo Alavés, Esp).

OUT

Tahith Chong (Birmingham City), Joel Pereira (RKC, Ned), Sergio Romero.

Smaakmaker – Jadon Sancho

Het is Manchester United menens dit seizoen. De club wil eindelijk weer meestrijden voor de titel in de Premier League. Nadat hij vorige zomer ook al dicht bij een overstap stond, kwam Jadon Sancho nu over van Borussia Dortmund.

Met de transfer zou een goede 85 miljoen euro gemoeid zijn. Vorig jaar werd er nog gesproken van een bedrag rond de 120 miljoen euro. De 21-jarige Sancho speelde een meer dan degelijk laatste seizoen in Dortmund. In de 38 wedstrijden waarin hij in actie kwam, was hij goed voor 16 doelpunten en 20 assists.

Op het afgelopen EK was er veel te doen rond het aantal speelminuten waarop de Engelsman kon rekenen. In zeven wedstrijden kwam de flankaanvaller nauwelijks 97 minuten in actie.

Het jeugdproduct van Manchester City moet The Red Devils meehelpen aan een eerste landstitel sinds 2013. Het getouwtrek van de afgelopen jaren en de manier waarop hij werd aangekondigd bij United toont dat ze enorm veel van hem verwachten. Aan hem om het waar te maken.

Jadon Sancho
Jadon Sancho© GETTY
Manchester United FC
Manchester United FC
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content