clubinfo

opgericht in 1878

voorzitters

Joel & Avram Glazer (USA)

stad Manchester

545.000 inwoners

stadion

Old Trafford

74.994 capaciteit

clubkleuren

rood shirt, witte broek

website

www.manutd.com

erelijst

20 x kampioen, 12 x beker, 3 x ECI/CL, 1 x ECII, 1 x ECIII/UEFA Cup/EL

trainer JOSÉ MOURINHO

Por, 26/01/1963

Selfmade man die achtereenvolgens leraar lichamelijke opvoeding, jeugdtrainer, scout, assistent en tolk was.

Apostel van het resultaatvoetbal, waardoor hij vaak met Helenio Herrera - geestelijke vader van het catenaccio - wordt vergeleken.

Sinds mei 2016 aan de slag op Old Trafford, waar hij in zijn eerste seizoen supercup, ligabeker en Europa League won.

smaakmaker FRED

Pep Guardiola had zijn naam genoteerd, nadat hij met Manchester City twee keer tot het uiterste was gedreven door Sjachtar Donetsk, het Braziliaanse vriendenclubje. Frederico Rodrigues Santos, alias Fred, zou ook bij de Citizens een hoofdrol kunnen spelen. Een kleine middenvelder (1m69) met goede voeten, die verdedigend kan spelen maar bij de Oekraïense club ook de offensieve patronen stuurde. Maar de 25-jarige Braziliaan, die sinds 2013 bij Sjachtar voetbalt, trok voor 59 miljoen en een contract voor vijf seizoenen naar de buren van United. Een geboren winnaar (3 titels en 3 bekers), maar tegelijk een ruwe diamant die van uit zijn positie nog te vaak offensief denkt. Dat zal aan onder José Mourinho ongetwijfeld veranderen.

JOSÉ MOURINHO, BELGAIMAGE
JOSÉ MOURINHO © BELGAIMAGE

transfers in

Dalot (Porto, Por), Fred (Sjachtar Donetsk, Ukr), Grant (Stoke), Pereira (Valencia, Esp).

out

Blind (Ajax, Ned), Carrick (gestopt), Johnstone (West Bromwich Albion).

FRED, REUTERS
FRED © REUTERS
opgericht in 1878 voorzittersJoel & Avram Glazer (USA)stad Manchester 545.000 inwoners stadion Old Trafford 74.994 capaciteit clubkleurenrood shirt, witte broek websitewww.manutd.com erelijst20 x kampioen, 12 x beker, 3 x ECI/CL, 1 x ECII, 1 x ECIII/UEFA Cup/EL Por, 26/01/1963 Selfmade man die achtereenvolgens leraar lichamelijke opvoeding, jeugdtrainer, scout, assistent en tolk was. Apostel van het resultaatvoetbal, waardoor hij vaak met Helenio Herrera - geestelijke vader van het catenaccio - wordt vergeleken. Sinds mei 2016 aan de slag op Old Trafford, waar hij in zijn eerste seizoen supercup, ligabeker en Europa League won.Pep Guardiola had zijn naam genoteerd, nadat hij met Manchester City twee keer tot het uiterste was gedreven door Sjachtar Donetsk, het Braziliaanse vriendenclubje. Frederico Rodrigues Santos, alias Fred, zou ook bij de Citizens een hoofdrol kunnen spelen. Een kleine middenvelder (1m69) met goede voeten, die verdedigend kan spelen maar bij de Oekraïense club ook de offensieve patronen stuurde. Maar de 25-jarige Braziliaan, die sinds 2013 bij Sjachtar voetbalt, trok voor 59 miljoen en een contract voor vijf seizoenen naar de buren van United. Een geboren winnaar (3 titels en 3 bekers), maar tegelijk een ruwe diamant die van uit zijn positie nog te vaak offensief denkt. Dat zal aan onder José Mourinho ongetwijfeld veranderen. Dalot (Porto, Por), Fred (Sjachtar Donetsk, Ukr), Grant (Stoke), Pereira (Valencia, Esp). Blind (Ajax, Ned), Carrick (gestopt), Johnstone (West Bromwich Albion).