Marc Coucke

© BELGAIMAGE

Splinterbom in voetballand: Marc Coucke koopt Anderlecht. Het eerste doel van de Gentenaar, aan wie toch een uitgesproken vorm van mediageilheid kan worden toegeschreven, is bereikt. Je kan er donder op zeggen dat hij straks in allerlei tv- en radioshows zal opdraven en dat hij uitgebreid aan bod zal komen in tal van dag- en weekbladen.

Het lijkt me interessant eventjes het voetbalparcours van Coucke te overlopen. Eerst was hij supporter, sponsor en lid van de algemene vergadering van Club Brugge. Vervolgens ontpopte hij zich tot vurige fan én wilde weldoener van het ‘weireldploegsje’ uit Oostende. Nu wordt Anderlecht zijn vlaggenschip. Wie in dit geval over clubliefde praat wordt verblind door pure naïviteit. Zoals altijd en overal in de huidige voetbaljungle: om de poen is het te doen. Het edele balspel is big business geworden, dat is nu eenmaal de keiharde realiteit.

Een heer van stand als Roger Vanden Stock ruimt plaats voor de charmezanger en voorloper in de polonaise Coucke. ’t Zal even wennen worden in het Astridpark. En in de stad aan zee belandt men finaal met beide voeten op de grond. Wordt vervolgd…

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be. De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content