Hoe is het om als vriendin van een voetballer door het leven te gaan ?

Gemakkelijk ! Ik mag zeker niet klagen. In vergelijking met iemand die van ’s morgens tot ’s avonds gaat werken, is Davy eigenlijk veel thuis. Zijn hobby neemt natuurlijk ook tijd in beslag, want hij gaat regelmatig samen met zijn pa naar de viswinkel.

Waar ben je overdag zoal mee bezig ?

Vooral met het huishouden en met Femke. Vroeger heb ik nog in een kapsalon gewerkt, omdat ik voor kapster gestudeerd heb, maar eigenlijk was dat niets voor mij. Nu werk ik parttime als bediende en dat is ideaal. Ik vind het belangrijk om zelf voor ons dochtertje te zorgen en nu hoeft ze niet naar de crèche. Wanneer ze wakker is, is het trouwens steeds een kleine speeltuin in huis, want Femke is een actief kind. Kuisen en opruimen doe ik terwijl ze slaapt.

Ben je zelf sportief ?

Geweest. Vroeger reed ik paard en ik heb ook een tijdje tae-bo gedaan in de fitness. Met Femke heb ik daar nu niet veel tijd meer voor.

Hou je van voetbal ?

( Grijnst) Eigenlijk interesseert het me niet echt. Ik vind het erg dat ik dat moet zeggen, maar ik ben eerlijk hé ( lacht). Ik ken Davy nu sinds hij bij de scholieren speelde en ik ben wel altijd mee gaan kijken. Vraag me echter niet wat buitenspel inhoudt, want dat weet ik echt niet ! Wanneer Davy meespeelt interesseert voetbal me, maar anders… Pfff. Wanneer de nationale ploeg bijvoorbeeld speelt, kijkt Davy beneden naar de match en ga ik naar boven. ( Davy : “Ik vind dat wel gemakkelijk, want ik kom thuis en ben op mijn gemak. Voetbal is mijn beroep en thuis geldt enkel ons gezinnetje”.)

Stel dat je één ding mocht meenemen naar een onbewoond eiland. Wat zou je dan kiezen ?

Mijn dochter ! Davy redt zich wel alleen, alleszins toch voor even… En als ik geen persoon mag kiezen ? Neem dan maar chocolade : daar ben ik echt aan verslaafd !

Wie zou je wel eens willen ontmoeten ?

( Denkt even na) Brad Pitt en dan zeker voor zijn looks.

Hoe kan je Davy het best omschrijven ?

Als een opgewekte, maar slordige persoon ! ( lacht) ( Davy : “Merci hé…”) Ja maar, ik ben gewoon eerlijk. Wanneer hij bijvoorbeeld yoghurt eet, laat hij het lege potje liever op de kast staan dan het vlak eronder in de vuilnisbak te gooien. ( Davy : “Ja, dat is waar, maar het is al verbeterd in vergelijking met toen ik nog thuis woonde”.)

Is hij ijdel ?

Ja. Hij staat langer voor de spiegel dan ik. Zijn gezichtje en zijn haar moeten in orde zijn, hij gaat onder de zonnebank… Ja hoor, hij is wel ijdel.

Vind je voor jezelf kleding en uiterlijk belangrijk ?

Ja, dat ook wel ( lacht). Ik winkel graag, maar heb er niet altijd tijd voor. ’s Zaterdags ga ik wel regelmatig met mijn ma en mijn oma shoppen.

Waarvan kan je echt genieten ?

Van lekker thuis in mijn zetel te zitten met een kommetje thee. Ik ben eerder een huismus. Davy gaat graag eens weg, maar ik zit liever thuis in mijn pyjama naar een goede film op televisie te kijken.

Stel dat Davy de kans krijgt om naar het buitenland te gaan. Zou je problemen hebben om alles achter te laten ?

Ik zou zeker meegaan, maar ik denk wel dat ik het er moeilijk mee zou hebben. Davy gaat dan elke dag trainen, maar als vrouw zit je daar helemaal alleen hé. ( Davy : “Veel zal ook afhangen van het land waar je naartoe gaat hé. Ik zal elke keuze ook steeds eerst goed overwegen samen met Mariska. Het draait niet alleen om mij hé, het geluk van mijn gezin is nog altijd het belangrijkste”.)

Waarmee kan Davy jou verrassen ?

( Davy lacht : “Misschien wel door mijn potje yoghurt voor de verandering eens in de vuilnisbak te gooien ?”) Nee, ik weet iets beter : door op zondagmorgen voor één keer naar de bakker om koffiekoeken te gaan. Ik heb Davy nog nooit een brood weten halen.

door Ilse Peleman

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content