Zonder concurrentie walste VBC Albo Marke vorig jaar door de competitie in eerste nationale B. De titel en de tweede promotie naar ereklasse uit de clubgeschiedenis waren het logische gevolg. Aan het vorige verblijf in de hoogste afdeling, tien jaar geleden, houdt de club geen al te goeie herinneringen over : onmiddellijke degradatie en een financiële kater.

Voor een financiële opdoffer vreest men niet meer in Marke, om die te voorkomen werden voldoende maatregelen getroffen. Of de club op sportief vlak deze keer wel rijp is voor de sprong naar ereklasse, valt te betwijfelen. Een aantal spelers die de promotie mee afdwongen, hielden het voor bekeken in Marke. Speler-trainer Geert Lefevere trok naar Zedelgem, Jan Vandevyvere naar Torhout en Sam Cornelis naar Kemzeke. Daartegenover staat enkel de komst van Richard Shittu, broer van Stephen, en de jonge spelverdeler Matthias Cagnie. Shittu is net als zijn broer fysiek enorm sterk en beschikt over een grote sprongkracht, maar zal in het midden alleen aangespeeld kunnen worden als de opslagdruk van de tegenpartij niet hoog genoeg ligt. Coach Miralem Dedovic, die de voorbereiding begon in Torhout, zal zich over de eerste competitieronde weinig begoochelingen maken. In de play-downs verwacht Dedovic een strijd tegen de rechtstreekse degradatie tussen Marke, Torhout en Kapellen.

Als de aangekondigde buitenlandse versterking – Heidmann is een optie, maar ook het Turkse Erdemirspor toont interesse in de Duitser – er niet komt, lijkt het zeer jonge Marke een vogel voor de kat.

SPELVERDELER

6*Matthias Cagnie*21.02.79*1m96*BEL

MIDDENMANNEN

8*Richard Shittu*12.06.78*1m97*NIG

11*Michaël Drebkowski*11.09.77*1m92*BEL

HOOFDAANVALLER

4*Ruben Van der Oegstraete*10.09.83*1m99*BEL

RECEPTIE-AANVALLERS

3*Dieter Vandenbroucke*13.07.80*1m98*BEL

7*Kevin Blomme*02.10.80*1m97*BEL

9*Kristof Vroman*09.04.77*1m92*BEL

LIBERO

2*Tomasz Sobolski*26.11.62*1m97*BEL

Officiële naam : VBC Albo Marke

Zaal : Sporthal Marke. Olympiadeplein z/n, 8510 Marke

Thuiswedstrijden : zondag 17u

Budget : 5 miljoen frank (125.000 euro)

Palmares : Hoofdsponsors : Albo, Veranda’s Clochet

Voorzitter : Jean-Baptist de Béthune

Manager : Coach : Miralem Dedovic

Assistant-coach : In : Matthias Cagnie (Torhout), Richard Shittu (London College)

Out : Geert Lefevere (Zedelgem), Sam Cornelis (Kemzeke), Bruno Leclercq (Hemelveerdegem), Jan Vandevyvere (Torhout), Ron Andelhof (Torhout), Abdelilah Ettoumi (Kapellen), Peter Ix (?)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content