De oudste dochter van Bob Marley ontwierp de kledij waarin de Jamaicaanse atleten in Londen zullen rondlopen. Een overzicht.

Cedella Marley creëerde voor Puma een unieke collectie die door de Jamaicaanse atleten gedragen zal worden tijdens de Olympische Spelen van Londen. En laat nu net Usain Bolt het favoriete model van Cedella Marley zijn. “Ik vind het een eer dat ik deze collectie heb mogen maken voor mijn geboorteland en mijn nationaal team”, erkent de dochter van de nog steeds immens populaire reggaelegende Bob Marley. “Ik kan zelfs niet zeggen dat het een droom is die uitkomt omdat ik nooit heb durven dromen dat ik dit zou mogen doen. Ik heb zelf aan atletiek gedaan tijdens mijn universitaire studie en ik ben nog steeds een grote fan en bewonderaar.”

De collectie van Cedella Marley blijft wel trouw aan het ADN-concept van Puma. Dat betekent dat de hightechstoffen ook hier van de partij zijn. De kledij is zo aerodynamisch mogelijk gemaakt zodat Jamaica zich ook na de Olympische Spelen van 2012 nog het snelste land ter wereld mag noemen. Cedella koos voor felle kleuren die perfect passen bij de Jamaicaanse jongens en meisjes. De kleuren doen terugdenken aan de Afrikaanse origine van de bewoners van het Caribische eiland. Shevon Stoddart, die de 400 meter zal lopen, vergezelde Usain Bolt voor deze fotoshoot.

Bolt in jogging

De flashy gele jas in parachutestof is versierd met een zon die aan Jamaica doet denken. De zwarte uniseks hangbroek is dan weer zowat de meest comfortabele broek ter wereld. Het spreekt voor zich dat de bliksemschichtpose nog steeds hip en trendy is.

De militair in Bolt en Cedella Marley

Een olijfgroene militaire jas met daarop de afbeelding van Mister Jamaica himself, BobMarley.

Fidel Castro zou er meteen een half

dozijn van bestellen.

Bolt en Stoddart zijn er klaar voor

Bolt en Stoddart kunnen, gewapend met de mooiste atletiekoutfit, in de startblokken plaatsnemen. Met dan ook nog de Puma evoSpeed aan hun voeten lijken deze heren unstoppable.

Stoddart in de El Commandantejas

Shevon heeft recht op zijn eigen iets meer gecentreerde jas waarmee hij hoge ogen zal gooien tijdens de openingsceremonie.

Koning Usain

Als je de koning van de atletiek bent kom je met alles weg. Zelfs met een groen hemd en zwarte das op een gele broek. Lightning Bolt draagt te allen tijde de kleuren van zijn land.

DANI MORENO

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content