Noliko Maaseik raakt stilaan op toerental. Nadat de Limburgers op de eerste speeldag kansloos met 3-0 werden verslagen door Knack Roeselare, wonnen ze vervolgens vier keer op rij. Afgelopen weekend klopte de landskampioen Amber Antwerpen, de ploeg waar het nog een eitje mee te pellen had. Vorig seizoen diende Antwerpen Maaseik immers zijn enige competitienederlaag toe. Ook Speler van het JaarMartin Lébl groeit naar zijn beste vorm. Net op tijd, want zaterdag volgt de topper bij Lennik.

Martin Lébl : Tegen Roeselare kwam ik net terug van een slopend EK : veel wedstrijden, veel druk ook voor Tsjechië omdat we thuis speelden. De laatste weken voel ik dat het steeds beter gaat. Ook het team begint beter te draaien, we geraken meer en meer op elkaar ingespeeld.

Tsjechië had gehoopt op een medaille op het EK, maar werd uiteindelijk vierde na een spannende vijfsetter tegen Rusland. Toch leek iedereen tevreden ?

De federatie en de sponsors toonden zich heel tevreden met de promotie die we maakten voor het volleybal. Zelf was ik zwaar teleurgesteld dat we geen medaille haalden omdat we er zo dichtbij waren. De eerste twee wedstrijden volleybalden we ronduit slecht, waarschijnlijk omdat iedereen nerveus was. Nadien krikten we gelukkig het niveau op en in de laatste groepswedstrijd tegen Rusland, die we absoluut moesten winnen, speelden we uitzonderlijk sterk. Jammer dat we in de strijd om het brons nipt de duimen moesten leggen tegen datzelfde Rusland. Anderzijds is een vierde plaats op een EK verre van slecht, natuurlijk. Ook de grote publieke belangstelling deed ons deugd. Voor mij persoonlijk verliep het EK heel goed, ik werd bekroond als beste aanvaller van het toernooi. Dat betekent niet dat ik het vaakst scoorde, maar wel het hoogste percentage haalde.

Je blijft samen met Kristof Hoho de jongste speler van Maaseik, maar door het vertrek van Schuil zal veel van jou verwacht worden.

Vorig seizoen kende ik een superjaar. Het zal moeilijk worden om de verwachtingen in te lossen. Een speler als Richard Schuil is niet op één, twee, drie te vervangen. Maar ik merk dat we over potentieel beschikken en hoop dan ook dat Hector Soto als hoofdaanvaller evengoed zal presteren als Richard. Ik vrees dat het wel een tijdje zal duren vooraleer we een constante kunnen leggen in onze prestaties.

In het midden ben jij een certitude. Voor de tweede plaats lijkt de coach nog te twijfelen tussen Reijmen en Wiebel.

Net als vorig seizoen zijn we met drie middenmannen. De coach beslist wie er speelt.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content