Martin Terrier – Club: Rennes

© BELGAIMAGE

De 24-jarige Franse spits scoorde bij de 0-3-zege op Angers SCO voor de derde keer in de laatste vier duels, waardoor een vijfde plek in de Ligue 1 mogelijk blijft.

Voor de vijfde maal dit seizoen slaagde de Bretoense ploeg erin om drie keer te scoren. Het meest verheugende daarbij is dat de drie aanvallers, die afgelopen zomer voor een totaalbedrag van 53 miljoen euro aangeworven werden, aan het kanon stonde: Jérémy Doku (18, RSC Anderlecht, 26 miljoen euro), Serhou Guirassy (25, Amiens SC, 15 miljoen euro) en Martin Terrier (24, Ol. Lyon, 12 miljoen euro). Op 20 maart, bij FC Metz (1-3), lukte dit ook al.

Terrier is heel aanwezig in de zestien meter.

Die efficiëntie bij de aanvallers valt op een ideaal moment en doet de hoop op een Europees ticket (de vijfde plaatst zich voor de nieuwe Conference League) toenemen. Guirassy zit aan vier treffers in zijn laatste vier competitieduels, Doku aan twee uit twee, terwijl centrumspits Terrier zijn totaal opdreef naar 7 goals en evenveel assists in 29 Ligue 1-confrontaties.

Pas sinds de aanstelling van Bruno Génésio begin maart, na negen duels zonder winst en het ontslag van Julien Stéphan, zit Rennes na een 13 op 15 weer met het gevoel dat een sterk seizoenseinde mogelijk is, ook al staan er nog wedstrijden tegen PSG en AS Monaco op het programma. Vooral de metamorfose van Terrier, die zijn blakende vorm etaleerde, is opvallend na de komst van zijn oud-coach bij Ol. Lyon. De 1,84 meter grote centrumaanvaller, opgeleid bij Lille OSC, is heel aanwezig in de zestien meter en bijzonder precies met de binnenkant van de rechtervoet. Gérald Baticle, rechterhand van Génésio bij Ol. Lyon, gaf Terrier daardoor in het verleden de bijnaam ‘de chirurg’.

De zorgen van eind januari vorig jaar, toen Terrier tegen Toulouse FC zonder aanleiding zijn bewustzijn verloor, zijn ook voorbij. Dat korte moment van onvoldoende doorbloeding in de hersenen had gelukkig geen verdere gevolgen voor de gewezen Franse jeugdinternational.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content