Matheus Pereira – CLUB: West Bromwich Albion

© BELGAIMAGE

De 24-jarige Braziliaanse spits voerde met twee treffers en twee assists perfect het omschakelingsvoetbal uit van manager Sam Allardyce bij de 2-5-stuntzege op Chelsea.

Meer dan een maand hadden de Baggies niet gescoord, terwijl Chelsea onder Thomas Tuchel in veertien duels ongeslagen was en slechts twee tegendoelpunten had toegestaan, waaronder een owngoal. De laatste keer dat West Bromwich Albion met de zege aan de haal ging op Stamford Bridge dateerde bovendien al van 1978. Alleen zorgde de uitsluiting net voor het half uur van Thiago Silva, de centrale pion in de driemansverdediging, voor de ideale opening om The Blues pijn te doen op de tegenaanval. Callum Robinson, Matheus Pereira en het Senegalese enfant terrible Mbaye Diagne (ex-Lierse, Westerlo en Club Brugge) profiteerden daarvan en hielden zo het laatste sprankeltje hoop op het behoud levendig.

De linkerwinger blies dit seizoen al warm en koud, maar kan wel de beste cijfers voorleggen.

Pereira blies dit seizoen al warm en koud, maar kan wel de beste cijfers voorleggen. Want met 7 doelpunten en 5 assists in 26 duels toont de in Belo Horizonte geboren linkerwinger waarom WBA in augustus vorig jaar 8,25 miljoen euro betaalde aan Sporting CP voor een definitief contract tot 2024. Het jaar daarvoor werd de explosieve dribbelaar al voor 800.000 euro gehuurd van de topclub uit Lissabon. Naar de Portugese hoofdstad verhuisde Pereira al op veertienjarige leeftijd. In het seizoen 2015/16 was het Jorge Jesus die de aalvlugge flankaanvaller lanceerde in het EL-duel en het 1-1-gelijkspel tegen het Turkse Besiktas. De echte doorbraak kwam er echter niet: op twee seizoenen tijd maakte hij amper 1 doelpunt en geraakte maar aan 483 speelminuten. Daarna werd hij uitgeleend aan GD Chaves, 1. FC Nürnberg en uiteindelijk West Bromwich Albion. Vorig seizoen was hij in de Championship goed voor 8 treffers en 16 assists in 42 partijen. Mag hij zich daar vanaf augustus weer bewijzen of krijgt hij elders een kans?

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content