Mathias Fixelles

© BELGAIMAGE

Met iemand uit het Belgisch voetbal bespreken we de actualiteit. middenvelder – kv kortrijk

Verenigingen van Schotse alpinisten en wandelaars zijn er niet over te spreken dat Google Maps sommige routes aanduidt met ‘kan tot de dood leiden’. Wanneer heb jij voor het laatst op goed geluk een beslissing genomen?

‘Het gebeurt heel zelden dat ik een beslissing neem zonder erbij na te denken. Ik heb eerder de gewoonte om alles wat ik doe goed te analyseren om precies te weten waar ik ga uitkomen. Wat me wel eens overkomt, is dat ik mijn voornemens opgeef in een winkel. Bijvoorbeeld: je gaat een lange broek kopen en je komt met een short naar huis. In de lente is me dat nog overkomen in Knokke. Ik heb er een grappige blauwe short gekocht die ik nooit draag…’

In Denemarken werd onlangs het hoogste zandkasteel ter wereld gebouwd. Het is exact 21,16 meter hoog en weegt bijna 5000 ton. Aan welke kleinigheid heb jij recent plezier beleefd?

‘Een intense vreugde, die ik al lang anticipeerde maar die natuurlijk niet zolang geduurd heeft, was de kampioenstitel met Union. Met die club heb ik alles al meegemaakt. Als kind droomde ik daar al van. Uiteindelijk betekent dat één nachtje feesten, en dan nog: door corona was het niets bijzonders. De dag nadien was het alweer voorbij en nu zit ik bij Kortrijk. Het gaat allemaal snel.’

Op 12 juni werd in Botswana een enorme ruwe diamant ontdekt. De steen van 1174 karaat is daarmee de op twee na grootste ooit en stoot een andere uitzonderlijke diamant die in hetzelfde land op 1 juni was gevonden van het podium. Welk land zou jij graag eens bezoeken?

‘Ik breng mijn vakanties liever rustig door, eerder in de natuur dan in grote steden. Dus ja, Botswana, waarom niet? Dat is vast erg mooi. Ik ben alleszins geen liefhebber van musea. Geef mij een mooi strand en wat fijn zand en ik ben content. Ik hou van eenvoudige dingen. Ik droom er dus niet van om naar Dubai te gaan zoals veel voetballers – al wil ik dat ook niet veralgemenen. Neen, ik droom eerder van de Malediven, al ben ik beter bekend met het Île de Porquerolles, aan de Azurenkust. Niet echt hip, maar heel tof.’

Geniaal? Will Cutbill, een 23-jarige burgerlijke ingenieur uit Engeland, is erin geslaagd om vijf M&M’s op elkaar te stapelen. Hij vestigde zo een nieuw wereldrecord. Aan welke hobby spendeer jij veel tijd?

‘Ik ben eerder een liefhebber van zout dan van zoet, dus M&M’s zijn eigenlijk niks voor mij. Maar om op je vraag te antwoorden: ik heb een grote tuin van twaalf are met nogal wat sparren en struiken en zo… Ik kan je verzekeren dat in het onderhoud van die tuin héél veel tijd kruipt.’ ( lacht)

Het internationale veilinghuis Sotheby’s bood een paar gedragen baskets van Nike aan voor de startprijs van 1,2 miljoen dollar. Het speciale aan het paar was dat het handgemaakt was door Bill Bowerman, de medeoprichter van het sportmerk. Wat is het mooiste dat jij met de hand gemaakt hebt?

‘Mijn huis! Ik heb het gekocht in Edingen, kort voor de uitbraak van corona. Van de lockdown heb ik gebruikgemaakt om het grotendeels zelf te renoveren. Ik heb betegeld, scheidingswanden vernieuwd, het dak opnieuw geïsoleerd… Samen met mijn schoonvader weliswaar, maar toch! Ik had nooit gedacht dat ik dat ooit zou doen.’

In een buitenwijk van Londen reed een gestolen SUV Range Rover over de treinsporen om aan de politie te ontsnappen. Wanneer heb jij voor het laatst de benen genomen?

‘Na een vriendschappelijke wedstrijd met Kortrijk zijn we met een paar collega’s iets gaan eten. We gingen binnen in een restaurant en kregen zo’n belabberd onthaal dat er serieus ruzie van kwam. Gewoon omdat een van de collega’s zijn mondkapje had afgezet om zijn flesje water leeg te drinken terwijl hij voor het restaurant stond…’

Mathias Fixelles
Mathias Fixelles
Mathias Fixelles
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content