Na een uiterst succesvol seizoen bij AA Gent keerde Mathieu Verschuere (30) afgelopen zomer terug naar Sedan, waar de werkmier op het middenveld hoopte aan te knopen met goede optredens in de Franse competitie. Maar een operatie aan de adductoren zorgde ervoor dat Verschuere slechts zes wedstrijden speelde. In de terugronde wil hij zijn ploeg uit de degradatiezone loodsen.

Waarom verliet je eigenlijk AA Gent ?

Mathieu Verschuere : Vooral om familiale redenen, door de gezondheidstoestand van mijn dochtertje. Bovendien wilde Sedan me absoluut terughalen, waardoor ik weer wat dichter bij huis kon voetballen. Dat beviel me wel, omdat ik alleen maar goede herinneringen overhield aan mijn vorige verblijf bij Sedan. Als je die kans krijgt, moet je die grijpen.

Je vertrok met een wrang gevoel uit Gent ?

Mja. Ik denk dat er meer mogelijk was, mocht Patrick Remy het seizoen uitgedaan hebben. Na zijn vertrek hebben we het verknald. We eindigden uiteindelijk als vierde, misschien was er wel een eerste of tweede plaats mogelijk, mits wat meer solidariteit en een grotere kern. Maar we werden geconfronteerd met de nodige strubbelingen tussen enkele bepalende spelers en Patrick, terwijl ik vooral in de terugronde last kreeg van vermoeidheid. Ik miste geen enkele wedstrijd, maar het was niet gemakkelijk om fysiek een heel seizoen een constant niveau aan te houden.

Wat wilde je bereiken met Sedan ?

Opnieuw plezier beleven aan het spel. Maar het mocht niet zijn, want een scheurtje aan de adductoren zorgde ervoor dat ik nagenoeg de volledige heenronde miste. Drie maanden verloor ik op slag. Dan sta je machteloos tegenover het feit dat de ploeg slecht speelt. Dat gevoel is echt niet aan te raden. Maar gelukkig kan ik goed en vrij snel relativeren. Tegenover mensen met een constante handicap heb ik nog geluk : bij mij was het een letsel van tijdelijke aard.

Maar ondertussen staat Sedan wel in de bedreigde zone ?

Toch heerst er hier geen paniek. We moeten er alleen voor zorgen dat we straks goed uit de startblokken schieten en een kloof kunnen slaan met de andere degradatiekandidaten. Dat is het enige minpunt, want ik merk dat Sedan veel professioneler werkt dan toen ik hier vertrok. Een schitterend oefencomplex, een gezellig stadion en veel ambiance.

Net voor de winterstop was er sprake van een terugkeer naar AA Gent ?

Ik werd inderdaad gecontacteerd door Michel Louwagie, die ook al aan een terugkeer voor volgend seizoen dacht. Maar ik wil me eerst hier bewijzen en kijken of ik nog in de plannen pas van Henri Stambouli. Pas dan wil ik een persoonlijke evaluatie maken.

Maar ondertussen heb je Madjaoud al aangeraden. Wat voor iemand is die Algerijnse verdedigende middenvelder ?

Een echte vechter, die heel veel ballen verovert en het spel altijd heel eenvoudig houdt. Hij huldigt een simpel principe : recupereren en inleveren. Verwacht niet te snel grootse dingen van hem, want hij zit met een conditionele achterstand nadat hij sinds de competitiestart nauwelijks speelde. Toch kan hij het Belgisch voetbal een meerwaarde bezorgen met zijn rust en overzicht. Defensief is hij echt heel sterk.

door Frédéric Vanheule

‘Vorig seizoen hebben we het bij Gent verknald na het vertrek van Remy. Een eerste of tweede plaats was mogelijk geweest.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content