Vorige dinsdag was een belangrijke dag voor Mbo Mpenza : voor het eerst sinds zijn terugkeer naar Moeskroen, mocht hij opnieuw trainen. Nog niet met de groep, maar de eerste baloefeningen betekenden toch al een eerste stap in de goede richting.

Je sukkelde vier maanden met een enkelblessure ?

Mbo Mpenza : Het probleem stak de kop op toen ik nog bij Sporting in Portugal speelde. In Turkije werd de pijn steeds heviger, maar ook daar bleek een juiste diagnose stellen niet gemakkelijk. Uiteindelijk kreeg ik zowat anderhalve maand geleden uitsluitsel : een ontsteking aan de aanhechtingsspieren van het scheenbeen. Sindsdien begeef ik me elke morgen naar Antwerpen om onder begeleiding van Lieven Maesschalk aan mijn revalidatie te werken. Volgende maand hoop ik de groepstrainingen te kunnen hervatten. De stage in Marbella zal duidelijk maken of ik meteen na de winterstop fit ben voor de dienst.

Jouw manager is Luciano D’Onofrio. Zag die je niet liever naar Standard komen dan naar Moeskroen ?

Luciano D’Onofrio behartigt mijn zaken, dat is juist. Maar een contract met hem heb ik niet, enkel een vertrouwensband. Hij heeft me de raad gegeven om voor de club te kiezen waar ik me het best zou voelen, en dat is Moeskroen. Standard ligt me ook nauw aan het hart, maar hebben de Rouches een speler als ik momenteel nodig ? Waartoe zou het gediend hebben, mocht ik als vijfde of zesde aanvaller naar Standard verhuisd zijn ? Ik ben teruggekeerd naar België om mijn carrière opnieuw te lanceren. Moeskroen wil groeien en daar zou ik wat graag mijn steentje toe willen bijdragen. Bovendien was de aanbieding van Moeskroen ook financieel interessanter dan die van Standard.

Mede door het fameuze proces waaraan je nu ontsnapt. Die zaak heeft jou, als ‘Moeskroenman’ allicht pijn gedaan ?

Zeer zeker. Maar goed, die heisa is nu achter de rug, waardoor ik me op mijn sportieve comeback kan concentreren.

Wat verwacht Hugo Broos van jou ?

Volgend seizoen wil hij me uitspelen als tweede aanvaller. Voor het lopende seizoen weet ik nog niet wat zijn plannen met mij zijn. De ploeg is ingespeeld, dus zal de trainer kiezen in functie van de noden die hij heeft. Ik zal zoals iedereen moeten bewijzen dat ik goed genoeg ben en een plaats in het elftal verdien. Heel wat mensen schijnen hier te denken dat de ploeg nu volledig rond mij gebouwd zal worden, maar dat is uiteraard niet zo.

Hoop je nog op een selectie voor het komende WK ?

Ja. Daarom vertrok ik ook naar Galatasaray, waar ik me via de Champions League hoopte in de kijker te spelen. Het is helaas anders uitgedraaid. Als ik nog een kans wil maken op het WK, zal ik bij Moeskroen moeten presteren. Mijn eerste zorg is dan ook om het maximum eruit te halen op clubniveau. Daarna zien we wel.

door Daniel Devos

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content