Bij Brustor Menen verwachten ze dit seizoen veel van hun nieuwe spelverdeler. Dat de Zuid-West-Vlamingen vorig jaar op het nippertje Europees volleybal misten, werd dan ook deels aan het falen van de voorganger van Mike Sealy toegeschreven. De Roemeen Razvan Serban paste zowel op het veld als ernaast niet in het plaatje van coach Alain Dardenne. Met Sealy haalde hij een oude bekende terug naar België.

Een aantal jaren geleden vertrok je met de noorderzon bij Zorgvliet Antwerpen. Wat deed je in de tussentijd ?

Mike Sealy : Het klopt dat ik vrij onverwacht terugkeerde naar de States, maar daar had ik persoonlijke redenen voor. Versta me niet verkeerd : die periode bij Zorgvliet was de beste volleybal- en levenservaring van mijn leven. Ook op mijn verblijf voordien bij Maaseik kijk ik met plezier terug.

In Amerika dacht ik dat mijn actieve carrière voorbij was. I didn’t touch a ball for almost two years. Ik coachte er een aantal universiteitsploegen. Na achttien maanden begon het opnieuw te kriebelen en vond ik de liefde voor het spel terug.

Je speelde vorig seizoen in Puerto Rico, bij Moca. Wat voor team is dat ?

Moca is een van de topclubs. In een competitie die maar drie maanden duurde, kregen we enkel tegenstand van het team waarin Hector Soto speelde. Maaseik gaat nog veel plezier beleven aan hem : physically, he’s unbelievable. Het komt er voor hem vooral op aan niet te bezwijken onder de hoge druk die er in Maaseik altijd heerst. Ik denk wel dat het hem moet lukken : Soto is een volwassen kerel.

Via je manager kwam je in België terecht. Kon je ook nog elders terecht ?

Ik vertelde mijn manager dat ik bereid was eender waar te spelen. Ik kon ook naar Spanje of Oostenrijk, maar zodra de mogelijkheid zich aandiende om naar België te gaan, aarzelde ik geen moment.

Waarom koos je voor Menen ?

Ik was in de eerste plaats blij om opnieuw in België te komen spelen omwille van de vele vrienden die ik hier gemaakt heb. Daarbij komt dat het voor een Amerikaan aangenaam is om in dit land te wonen. Er bestaat immers nauwelijks een taalbarrière : bijna iedereen spreekt Engels.

De voorbereiding verliep moeizaam door de vele geblesseerden, maar nu iedereen weer fit is, moeten de ambities waargemaakt worden.

Daar heb ik geen problemen mee. Mijn verwachtingen liggen zelfs hoger dan die van de meeste anderen. Menen wil in de topzes blijven. Lennik overtuigde niet tegen ons, ik hoorde dat Roeselare-Maaseik maar pover was : in een goede dag kunnen we alle ploegen aan.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content