Tweedeklasser Milwall, de ploeg van Bob Peeters, speelt zondag de halve finale van de FA Cup tegen reeksgenoot Sunderland.

De lange spits revalideert van een enkeloperatie en maakt het allemaal mee vanaf de zijlijn. “Een botje uit de heup werd met een pin in de enkel vastgemaakt”, zegt Bob Peeters. “De pijn was echt niet meer te harden en omdat ik anders ging lopen, kreeg ik de ene kleine blessure na de andere. Een operatie, de tweede in dat gewricht, was onvermijdelijk. Misschien speel ik op het einde van het seizoen nog wat wedstrijden, maar eigenlijk reken ik daar niet meer op.”

Milwall, een kandidaat voor de promotie in tweede, haalde prompt twee nieuwe spitsen binnen. De ploeg is aan een sterke periode bezig en verloor sinds nieuwjaar nog amper. Samen met Sunderland, West Ham, West Brom, Ipswich of Wigan probeert het zich te plaatsen voor de play-offs die moeten beslissen over het derde promotieticket. Peeters : “Sunderland klopten we in de competitie twee keer, maar in een bekermatch wil dat niets zeggen. Zij komen uit eerste en beschikken over infrastructuur en ervaring, maar wij zijn ambitieus. We hebben een voorzitter die bijpast waar nodig, trouwe supporters en een paar hele goeie spelers. Zaak is om die bij mekaar te houden.”

De manager is Dennis Wise, ex-Chelsea en bezig aan zijn plaatste maanden als speler. Peeters : “Wise is een man van de passing en de coaching. Hij is 37, scoort nog goed qua uithouding, maar minder qua snelheid. Hij staat op het middenveld, langs iemand die echt elke aanval kan afbreken. Maar de ster centraal is Tim Cahill, onze Australische international. Speelt op hoog niveau vlak achter de twee spitsen, en wordt gevolgd door clubs uit eerste. Hij bleef tot dusver altijd, maar misschien zet hij nu de stap hogerop. Achterin hebben we met Darren Ward een echt beest in de verdediging. Ook een talent, maar afgeremd door een dubbele beenbreuk. Ruim 1,94m 91 kilo, een rots. Dat ook hij niet in eerste speelt, snap ik niet.” (PTK)

ARSENAL speelde zondag 1-1 gelijk in de topper tegen Manchester United met goals van Thierry Henry en Louis Saha. Zaterdagmiddag staan de beide teams opnieuw tegenover elkaar, dit keer in Villa Park, voor de halve finale van de FA Cup. SVEN-GORANERIKSSON, de voorbije dagen door onder meer The Sun nadrukkelijk gelinkt aan Chelsea, verlengde zijn contract als bondscoach tot 2008. DANIEL VAN BUYTEN is met een scheurtje in de lies out voor de rest van het seizoen. NICO VAESEN, tot het einde van het seizoen bij Crystal Palace, kreeg van Birmingham een nieuw contractvoorstel. BOBBY ROBSON (71) verlengde zijn contract bij Newcastle met één seizoen.

TOPSCHUTTERS : 1. Henry (Arsenal) 22 goals ; 2. Shearer (Newcastle) 19 goals ; 3. Van Nistelrooy (Man. United) 18 goals ; 4. Saha (Man. United) 18 goals ; 5. Forssell (Birmingham) 16 goals.

PTK

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content