Mislav Orsic – CLUB: GNK Dinamo Zagreb

© BELGAIMAGE

De 28-jarige Kroatische spits schakelde met een hattrick Tottenham uit in de EL en won afgelopen weekend de topper tegen GNK Gorica.

Wat een week voor Mislav Orsic! Bij de 0-5-zege tegen staartploeg NK Varazdin toonde de spits al zijn stijgende vorm: hij maakte twee doelpunten en gaf evenveel assists. Een ideale opwarmer voor het hoofdgerecht: zijn hattrick tegen de Spurs in de 1/8 finales van de Europa League. ‘Ik had mijn spelers goed voorbereid’, verklaarde de zwaar teleurgestelde Portugese manager José Mourinho na afloop over de gevaarlijke infiltraties van de linksbuiten, dit seizoen in eigen land al goed voor 14 doelpunten in 22 wedstrijden. Vooral zijn kwalificatietreffer, in de eerste minuut van de tweede verlenging, waarbij hij in een ren van meer dan bijna dertig meter al zigzaggend voorbij Serge Aurier, Moussa Sissoko en Tanguy Ndombele liep, was de kroon op het werk.

Orsic legde een speciaal parcours af, met clubs in de Serie B, China en Zuid-Korea.

In de kwartfinale uitkomen tegen het Spaanse Villarreal CF is een mooie beloning voor de troepen van Damir Krznar (48), de assistent die nog maar pas overnam van T1 Zoran Mamic. Mamic stapte eerder vorige week op, nadat hem een gevangenisstraf van vier jaar en acht maanden boven het hoofd hangt wegens fraude.

In eigen land staat Orsic bekend als ‘de beul van Atalanta’. In september 2019 maakte hij tegen de club uit Bergamo immers een hattrick in de poulefase van de Champions League. ‘Mislav is een echte teamspeler’, oordeelt Krznar. ‘Hij is nooit uit op persoonlijk succes.’ Die kwaliteiten mag hij deze week ook aan bondscoach Zlatko Dalic tonen bij de WK-kwalificatieduels tegenover Slovenië, Cyprus en Malta.

Orsic legde al een speciaal parcours af, met clubs in de Serie B, China en zelfs Zuid-Korea. Hem bestempelen als een veelscorer is overdreven, hij blijkt meer de man van de acties en intuïtieve ingevingen. GNK Dinamo Zagreb is alleszins tevreden over hem, want op 12 februari werd zijn contract opengebroken tot 2025.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content