Montpellier HSC

© Icon Sport

Trainer – Olivier Dall’oglio 16/05/1964

? Als adept van offensief voetbal zal hij aan zijn trekken komen bij Montpellier, dat vorig seizoen de vijfde beste aanval van de Ligue 1 had.

? In het seizoen 2017/18 hield hij Dijon in eerste klasse en werd hij genomineerd voor de trofee van beste trainer in de Ligue 1.

? In 2019 vertelde hij in de krant Le Figaro dat hij geen complexen had ten opzichte van trainers als Tuchel of Jardim.

Transfers

In

Léo Leroy (LB Châteauroux), Mamadou Sakho (Crystal Palace, Eng), Thuler (Flamengo, Bra), Thibaut Vargas (LB Châteauroux).

OUT

Yannis Ammour, Bastian Badu (Le Mans), Samy Benchamma (Chamois Niortais), Daniel Congré (Dijon), Keagan Dolly (Kaizer Chiefs, RSA), Vitorino Hilton (gestopt), Kylian Kaïboué (SC Bastia), Damien Le Tallec (AEK Athene, Gre), Clément Vidal (AC Ajaccio), Il-lok Yun (Ulsan Hyundai, Kor).

Mamadou Sakho
Mamadou Sakho© Icon Sport

Smaakmaker – Mamadou Sakho

Frankrijk zal zich de Mamadou Sakho van 19 november 2013 nog lang herinneren. Met zijn de blik van een gladiator en de borst vooruit was de Parijse chouchou klaar voor de barrage-oorlog tegen Oekraïne, die Frankrijk moest winnen om naar het WK 2014 te gaan. Het resultaat was een legendarische dubbel en een kwalificatie. Sakho genoot zijn opleiding bij PSG en was daar de jongste aanvoerder uit de geschiedenis van de club voor hij een transfer kreeg naar Liverpool. De centrale verdediger vond echter geen regelmaat in de Premier League. In 2016 werd Sakho bovendien geschorst voor doping. Hoewel de schorsing uiteindelijk ongedaan gemaakt werd, betaalde hij een hoge prijs: hij miste het EK in eigen land en de Europa Leaguefinale.

Montpellier HSC

Na een paar moeilijke seizoenen bij Crystal Palace is de strijder terug in de Ligue 1 om zichzelf weer op de kaart te zetten. Bij Montpellier wacht de 31-jarige verdediger de onmogelijke taak om legende Vitorino Hilton te vervangen, die op 44-jarige leeftijd zijn schoenen aan de haak hangt.

Montpellier HSC
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content