Vikash Dhorasoo, de offensieve middenvelder van Lyon, ruilt aan het einde van het seizoen de Franse landskampioen voor AC Milan.

Hoewel Vikash Dhorasoo slechts 1 meter 68 meet en slechts 63 kilogram weegt, bewees hij het afgelopen seizoen dat hij dankzij de combinatie van een bijna perfecte techniek en een enorme vista elke ploeg heel veel kan bijbrengen. De donkere speler van Mauritiaanse afkomst liet zich tussen 1993 en 1998 al opmerken bij Le Havre. Daarna trok hij voor 4,9 miljoen euro naar Lyon, waar hij ondanks een aantal overtuigende wedstrijden toch op een zijspoor raakte. Hij werd verhuurd aan Bordeaux, waar hij de Ligabeker won. Bij zijn terugkeer naar Lyon, in 2002-2003, had hij een belangrijk aandeel in het behalen van de titel.

Ook dit seizoen had Dhorasoo het niet altijd onder de markt. In september verloor hij zijn basisplaats even aan Philippe Violeau en toen hij kort voor een wedstrijd tegen Auxerre eveneens naar de bank werd verwezen, bleek de relatie met coach Paul Le Guen verre van ideaal. Dhorasoo antwoordde met knalprestaties op het veld en het bestuur nam zich dan ook voor om zijn contract te verlengen. Het aarzelde echter net iets te lang. Omdat hij einde contract is, kan Dhorasoo immers gratis weg en AC Milan was er als de kippen bij om hem vast te leggen. Hij wordt na Nestor Combin, Jean-Pierre Papin, Bruno Ngotty, Patrick Vieira, Marcel Desailly, Ibrahim Ba en ChristopheDugarry de achtste Fransman die de kleuren van de Italiaanse rood-zwarten zal verdedigen.

Van heel dat rijtje slaagde enkel Marcel Desailly erin om in de Noord-Italiaanse stad uit te blinken. Alle anderen liepen er meer ontgoochelingen op dan hen lief was. De tweevoudige international Dhorasoo weet dus nu al dat het succes hem niet als een gebraden duifje in de mond zal komen vliegen, maar hij heeft in het verleden al bewezen dat hij behoorlijk kan terugvechten. (PB)

SOCHAUX won vorige zaterdag de finale van de Ligabeker tegen Nantes. Ook na de verlengingen stond nog een 1-1 stand op het bord, maar Sochaux haalde het in de strafschoppen met 5-4 en heeft daardoor een ticket voor de Uefacup op zak. BENOIT PEDRETTI, de middenvelder van Sochaux wordt steeds vaker geciteerd bij PSG. NANTES zou belangstelling hebben voor Didier Zokora van Genk en Arthur Boka van Beveren. MARCO SIMONE is opgestapt bij Nice maar hoopt volgend seizoen een nieuwe club te vinden in Frankrijk of in Italië.

TOPSCHUTTERS : 1. Cissé (Auxerre) 21 goals ; 2. Drogba (Marseille) 18 goals ; 3. Frau (Sochaux) 15 goals ; 4. Luyindula (Lyon), Pauleta (PSG) 14 goals.

PB

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content