NAC Breda

clubinfo

opgericht in 1912

voorzitter

Joost Gielen

stad Breda

183.000 inwoners

stadion

Rat Verlegh Stadion

19.000 capaciteit

clubkleuren

geel shirt, zwarte broek

website

www.nac.nl

erelijst

1 x kampioen

1 x beker

trainer MITCHELL VAN DER GAAG

22/10/1971

Ruilde Excelsior na een elfde plaats – de hoogste positie in meer dan 30 jaar – voor NAC, waar hij Stijn Vreven opvolgde.

Wordt in Breda herenigd met zijn zoon Jordan, die vorig jaar nog bij Benfica speelde.

Werd als trainer van het Portugese Belenenses tijdens een match in 2013 door een hartaanval getroffen, maar overleefde dankzij een defibrillator.

smaakmaker ERIK-PALMER BROWN

In Kortrijk keken ze begin dit jaar vreemd op toen Erik Palmer-Brown (21) in het Guldensporenstadion arriveerde. Hij had zijn gitaar meegebracht, wilde piano leren spelen en vroeg – diepgelovig opgegroeid in Ohio – om een priester. De centrale verdediger, die het seizoen ervoor geregeld had meegespeeld met het tweede elftal van FC Porto, had het moeilijk in Kortrijk en kreeg pas in play-off 2 een echte kans. Verrassend, want in 2017 leidde hij de U20 van de Verenigde Staten naar de CONCACAF-titel en werd er als verdedigende middenvelder uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Manchester City sloeg meteen toe en hoopt dat hij in Breda, samen met nog een handvol huurlingen, de stappen zet die jeugdscouts van hem voorspelden.

MITCHELL VAN DER GAAG
MITCHELL VAN DER GAAG© VI Images / Gerrit van Keulen

transfers in

Fernandes & Palmer-Brown (Man.City, Eng), Kastaneer (1. FC Kaiserslautern, Ger), Leigh (Bury, Eng), Carolina (PSV), Rosheuvel (Roda JC), Schoofs (KAA Gent, Bel), Van Anholt (transfervrij).

ERIK-PALMER BROWN
ERIK-PALMER BROWN© VI Images / VI – Fotopersdagen

out

Brusselers, Meijers, Snepvangers & Sprangers (Helmond Sport), Horsfield (Scunthorpe United FC, Eng), Bertrams (FC Nordsjaelland, Den), Van der Maarten (Telstar).

NAC Breda
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content