Dinsdag 6/4

Het moest ervan komen. Wij hebben het op deze zelfde plaats al begin september geschreven : vier badkamers is veel te weinig. En maar één tennisveld en géén binnenzwembad. Tja, dat is erom vragen natuurlijk. Die Beckham zit op zijn geld, erger dan Dagobert Duck. Een week na onze waarschuwing was het al raak : Posh vluchtte weg uit dat lelijke en veel te krappe huis in Madrid, en David deed iets voos met Rebecca Loos. En met iedereen die zich aanbood, zo moeten wij stilaan gaan besluiten.

Voor Becks en Posh is het uit. Eén stagiaire en één sigaar, bon, daarover kan al eens een spons geveegd worden. Maar een hele vloot Spaanse en Zweedse deernes… En dat ze te mager is voor goede seks, wat wij eerlijk gezegd ook al eens gedacht hadden, nee, zoals we haar kennen laat Posh zoiets niet over zich heen gaan. Dat huwelijk ligt aan scherven. Het heeft tenandere een paar maanden geleden al zowel in Het Laatste Nieuws als in Het Nieuwsblad gestaan, dan valt er niet veel meer te ontkennen. De pers heeft meestal gelijk in deze zaken. Het doet ons denken aan de Engelse coach Malcolm Alisson, die ooit de mannen van The Sun de mantel uitveegde : “Dat moet gedaan zijn met jullie insinuaties over mijn gebrek aan huwelijkstrouw. Mijn vrouw en mijn minnares zijn er allebei het hart van in.”

Wat ons nu vooral interesseert is wie aan wie alimentatie zal moeten betalen. En hoe die juist zal worden berekend. Eén raad aan David Beckham : steek uw licht eens op bij Boris Becker, of ge zult nog moeten gaan werken. Wat Boris bovenop achterstallige en ontdoken belastingen al aan alimentatie heeft moeten ophoesten, dat overtreft het BBP van een gemiddelde Afrikaanse staat. En geen duurdere vakantiebestemming dan een bezemkast in een Brits hotel, weten ze nu ook in Duitsland. Becker is in deze de ideale adviseur. En is hij niet thuis, bel dan George Best. Die kan op zijn minst een paar goede merken sterke drank aanbevelen.

Woensdag 7/4

Zoals gewoonlijk aan het einde van een Europese voetbalavond de voorbeschouwingen herlezen. Jongens toch. Niets stond de gedroomde halve finale tussen Arsenal en Real Madrid nog in de weg, en AC Milan was de beste ploeg van Europa. Beste verdediging ook. En slim van Beckham, om in de heenwedstrijd tegen Monaco nog snel een gele kaart uit te lokken, zodat hij met een propere lei aan de halve finale kan beginnen. Heel slim, inderdaad. Heel proper, zijn lei.

Wie zei ook weer : “Voorspel nooit iets in sport, trek zelfs geen conclusie uit wat al gebeurd is, want binnen de vijf minuten wordt het door de feiten weerlegd.”

Zondag 11/4

“Staat er daar ne Pipo met een vlag.” De manier waarop een beslijkte en bestofte Leif Hoste dat ene zinnetje uitsprak aan de stortbaden in Roubaix heeft alles goed gemaakt. De manier waarop hij recht bleef met die leeuw in zijn achterwiel trouwens ook. Een ander had zijn nek gebroken. Een week voordien zag het er voor Hoste nochtans niet al te best uit, nadat hij den Duits had helpen winnen. Er zijn er indertijd voor minder kaal geschoren en in de Zoo opgesloten. Rik Van Steenbergen is ooit niet naar België durven terugkeren, nadat hij op het WK in Zürich met de Zwitser Hans Knecht in zijn wiel de ontsnapte Marcel Kint ging terughalen. Knecht won. Rik I is veertien dagen ondergedoken in Italië.

Bij de jongste Ronde van Vlaanderen past deze vraag : zouden onze coureurs niet meer met elkaar in de slag kunnen gaan ? Is hier een aloude vorm van Vlaams vakmanschap verloren gegaan ? Of komt het door die oortjes, waardoor alleen nog de sportdirecteurs een combine mogen opzetten ? Bruylandts en Hoste zijn vrienden, dan mag je toch veronderstellen : elk om beurt demarreren tot de Duitser kaput ist en de winnaar betaalt de verliezer een miljoen. Zo ging het toch vroeger ? Neen, de heren gaan het eerlijk spelen. Als we ons tot dat niveau verlagen is de wielersport ten dode opgeschreven. Zoals Piet Theys al in 1965 voorspelde. Piet had wel 1970 als einddatum in gedachten. Een vooruitzicht dat hij deelde met de getuigen van Jehova, maar die zaten er nog verder naast.

door Koen Meulenaere

‘Ne Pipo met een vlag.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content