© Remko Kool

Trainer Rogier Meijer 05/09/1981

? Kwam voor De Graafschap in negen seizoenen tot maar liefst 284 duels waarbij hij het laatste seizoen op amateurbasis speelde. Daarna begon hij als jeugdtrainer bij de Superboeren.

? Bij NEC maakte hij in het seizoen 2019/20 aanvankelijk deel uit van een drietal met Adrie Bogers en François Gesthuizen, maar nadat hij voor de cursus Coach Betaald Voetbal slaagde, werd hij vorige zomer hoofdtrainer.

transfers

In

Ole Romeny (Willem II), Ilias Bronkhorst (SC Telstar), Lasse Schöne (SC Heerenveen), Danny Vukovic (transfervrij), Mikkel Duelund (Dinamo Kiev, Ukr), Magnus Mattsson (Silkeborg IF, Den), Iván Márquez (Cracovia Kraków, Pol), Rodrigo Guth (Atalanta BC, Ita).

Lasse Schöne
Lasse Schöne© Getty Images

OUT

Rangelo Janga (FC Astana, Kaz), Terell Ondaan (Grenoble Foot 38, Fra), Etien Velikonja, Job Schuurman (Go Ahead Eagles), Norbert Alblas (TOP Oss), Thibo Baeten (Torino FC, Ita), Anton Fase, Terry Lartey Sanniez, Ayman Sellouf.

NEC

smaakmaker Lasse Schöne

Nog een routinier die terug op het oude nest is. Lasse Schöne bloeide tussen 2008 en 2012 open bij de club uit Nijmegen, waarna hij een toptransfer naar Ajax maakte. Bij de Amsterdammers was hij nooit onomstreden en bij aanvang van een nieuwe seizoen zat hij vrijwel altijd op de bank. Telkens knokte hij zich terug en uiteindelijk speelde Schöne liefst zes seizoenen bij Ajax, met de halve finale in de Champions League als absolute topprestatie. Hij speelde dat seizoen als controleur op een middenveld naast Frenkie de Jong en Donny van de Beek.

NEC

Met de gepromoveerde club uit Nijmegen gaat hij dit jaar voor behoud in de Eredivisie. Een nieuwe uitdaging voor de middenvelder, die zijn vorige doel niet gehaald zag: na ruim twee seizoenen bij Genoa wilde hij zich via SC Heerenveen terug in het Deense elftal knokken. Schöne miste het drama én het sprookje van de Deense ploeg op het EK van afgelopen zomer en kan zich als 35-jarige volledig richten op het lijfsbehoud met NEC. Vermoedelijk nu wel geheel onomstreden.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content