Wat interesseert je nog allemaal buiten het voetbal ?

Goh, niet zo veel, denk ik. Zelfs buiten het voetbal op de club, ben ik vooral met het spelletje bezig. Zo volg ik onder andere een trainerscursus in Tongeren en ben ik ook assistent-jeugdcoördinator in een samenwerkingsverbond van drie ploegen. Naast het voetbal gaan mijn interesses vooral uit naar de computer en muziek. Verder zijn we aan het bouwen, dus daar kruipt ook wel wat tijd in.

Favoriet muziekgenre ?

Vooral popmuziek en house, al moet ik zeggen dat ik naar alle genres kan luisteren.

Gaan jullie nog af en toe naar een dancing ?

Niet echt, nee. Wanneer ik zeg dat ik één of twee keer per jaar naar een discotheek ga, overdrijf ik niet. Vera en ik gaan veel liever eens gezellig iets eten of eens op café. En ook van een rustig avondje thuis voor televisie kunnen we genieten. Ik mis het uitgaan niet, want ik heb altijd voor het voetbal geleefd en ben dus nooit veel weggeweest.

Stel dat het niet gelukt was als voetballer, wat had je dan nu waarschijnlijk gedaan ?

Het is altijd mijn droom geweest om profvoetballer te worden en ik speel al van toen ik klein was bij Sint-Truiden. Ik heb er alles voor over gehad om die droom te realiseren en ben heel blij en dankbaar dat ik in de eerste ploeg sta. Moest het toch niet gelukt zijn als profvoetballer, dan was ik nu waarschijnlijk afgestudeerd als handelsvertegenwoordiger. Ik heb in het middelbaar de richting kantoor-boekhouden gevolgd en was dan van plan om nog verder te studeren, of… Het leger sprak mij ook wel aan. Op de computer speel ik bijvoorbeeld vaak spelletjes op leven en dood. Voor mij is alles wat ik doe een wedstrijd en ik wil mijn doel altijd bereiken. In het voetbal is dat net hetzelfde.

Hoe verwerk je het wanneer je een slechte wedstrijd speelt ?

Ik kan echt heel slecht tegen mijn verlies. Vroeger durfde ik dat thuis wel eens af te reageren, maar sinds Vera en ik samenwonen, verwerk ik dat op de training. Ik wil dan vooral hard werken om er de volgende wedstrijd terug te staan.

Let je als voetballer op je voeding ?

Ja, want wij eten helemaal niet vettig. We maken vooral veel pasta en andere voeding rijk aan koolhydraten. Het is voor mij zeker een voordeel dat Vera die dingen ook lekker vindt. Mijn lievelingseten is een koninginnehapje, maar dat eten we zelden en als het al op tafel komt is het meestal met brood. Ik denk trouwens dat we maximum één keer om de twee à drie maanden frietjes eten.

Hoe belangrijk is een mooie wagen voor jou ?

Ik rijd momenteel met een Volkswagen golf en ben toch wel fier op mijn wagen. Hij is een beetje uitgebouwd, maar echt extreem hoeft dat voor mij niet te zijn. Ik kocht hem trouwens zoals hij er nu uitziet. Voor mij moet een auto vooral sportief zijn, al zal ik niet ontkennen dat ik het leuk vind dat mensen blijven staan omdat ze hem mooi vinden.

Wat is je absolute droomwagen ?

Een BMW X5, omdat ik weet dat Vera die het liefst ziet, maar als ik echt zelf mag kiezen… Geef me dan maar een Mercedes SL500. Een echt sportmodel dus. Pas op, ik ben blij met een gewone wagen, hoor. Het is niet dat ik per se het duurste van het duurste moet hebben. Zo ben ik trouwens nooit geweest.

Waaraan kan je je wel eens ergeren ?

Op training durf ik me wel eens druk te maken omdat ik niet tegen mijn verlies kan, maar daarbuiten word ik niet snel kwaad of zal ik me niet snel aan iets ergeren.

Welke dromen wil je nog realiseren ?

Ik hoop zeker ooit nog een stap hoger te zetten dan Sint-Truiden. Daarmee bedoel ik niet dat ik van mezelf vind dat ik bij Real Madrid moet geraken, hé. Ik ben geen dromer en ik weet dat ik beperkingen heb waar ik zeker nog aan moet blijven werken.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content