Lewis Hamilton won vorig jaar de eerste wereldtitel voor Mercedes, sinds het team in 2010 naar de formule 1 terugkeerde. Je moest na een spannende strijd vrede nemen met een tweede plaats. Kan het beter?

"Ik zal sneller zijn dan vorig jaar. We hebben dezelfde wagens en ik weet nu wat het is om voor een wereldtitel te strijden. Ik heb hard gewerkt en weet waar ik efficiënter moet zijn. We hebben een luxeprobleem: de tweede in de race wordt bij ons zelfs de eerste verliezer genoemd. Ik haat het om na Lewis Hamilton tweede te worden."
...

"Ik zal sneller zijn dan vorig jaar. We hebben dezelfde wagens en ik weet nu wat het is om voor een wereldtitel te strijden. Ik heb hard gewerkt en weet waar ik efficiënter moet zijn. We hebben een luxeprobleem: de tweede in de race wordt bij ons zelfs de eerste verliezer genoemd. Ik haat het om na Lewis Hamilton tweede te worden." "In Bahrein, bijvoorbeeld, heb ik Lewis niet wíllen passeren, maar zoiets zal me niet meer overkomen. In veel rechtstreekse duels was hij beter, maar nu ik weet hoe hij denkt en rijdt, heb ik meer kans om hem voor te blijven. In ons team is het de bedoeling dat we elkaar sterker maken en dus ook beter zijn dan de andere rijders." "Omdat je daar veel kunt leren. Er was onder anderen een rijder van de Red Arrows, het demonstratieteam van de Royal Air Force, die net als wij beslissingen moeten nemen in een fractie van een seconde en waar een verkeerde inschatting fatale gevolgen kan hebben. Hoe presteer je het best in een groep? Hoe kan je het maximale uit je mogelijkheden halen? Heel interessant." "Ja. Toen ik trouwde, heeft David Coulthard heeft mij een pagode (een cabrio van Mercedes, nvdr) geleend. Ik heb een tijdje geleden een model uit 1970 gekocht. In zo'n auto rijden is zó mooi. Alsof je in de sofa zit en tegelijkertijd naar de wereld kijkt. Een echt kunstwerk." "Neen. Ik geniet van de reizen die ik met mijn vrouw maak, we houden allebei van mooie en stijlvolle kleren, of we rijden met de oldtimer rond in het zuiden van Frankrijk. Langzaam door de wereld glijden... We leven allemaal te snel, de mobiele telefoon domineert ons leven. Bijna een verslaving zelfs... Ik wil in het heden leven, opnieuw van de kleine dingen genieten. Zoals, samen met vrouw, in onze moestuin de broccoli en worteltjes uit de grond halen." DOOR ANNO HECKER"Ik haat het om na Lewis Hamilton tweede te worden."