De Limburgse ruiter fleurt de komende dagen de jumping van Antwerpen op, maar de twintigjarige zoon van Ludo vertoefde vorige week, na zijn zege in Göteborg, nog in Lyon voor de Wereldbekerfinale.

Woensdag 16 april 2014

07:30

De wekker loopt af in het Novotel. Ik was me even kort en poets mijn tanden. Het wordt een stevig ontbijt, met enkele boterhammen en een kop thee.

08:00

Ik wacht aan de receptie op de shuttle van de organisatie die ons naar de Eurexpo zal brengen. Amper een kwartier later merk ik dat mijn paarden Donatella en Forever allebei super fris ogen en klaar zijn voor de keuring. Een absolute noodzaak om te kijken of ze goed kunnen draven.

10:00

We krijgen snel groen licht. Beide paarden worden goed bevonden voor de Wereldbeker en het CSI3*-onderdeel.

11:00

Net zoals bij een atleet of topsporter moeten we ook de paarden elk een half uurtje eens losrijden, om ervoor te zorgen dat de spieren worden losgegooid.

12:00

Het wordt vandaag een snelle hap. Meer dan een belegd broodje en wat water eten en drinken we niet.

13:00

We beginnen aan de opwarming. In de hoofdarena staan zes hindernissen opgesteld. Het goede gevoel van daarnet wordt bevestigd. Donatella en Forever springen goed over de obstakels.

15:00

De fysiotherapeute komt langs om beide paarden te masseren. Ik ga even langs om te luisteren naar haar bevindingen.

15:30

De briefing voor de ruiters wordt gegeven. Het programma wordt overlopen, samen met de regels waar we ons aan moeten houden.

17:00

Ik vertrek terug naar het hotel met de shuttle. De paarden krijgen rust en zijn klaar voor het grote werk.

17:30

Even douchen en omkleden.

19:00

Samen met twee andere ruiters trek ik naar het restaurant van het Novotel, dat pas nu open gaat. Ik heb toch wel wat honger en bestel een ruime portie Caesarsalade met een cola.

21:30

Nadat ik even wat bijpraatte met mijn collega’s, kom ik terug op mijn hotelkamer. De vermoeidheid steekt de kop op. Daarom ga ik toch even op mijn bed liggen om wat kort te rusten. Maar nadat ik de tv aanzette, kwam ik tot de vaststelling dat ze de Spaanse bekerfinale rechtstreeks tonen. Dat kan ik niet laten voorbijgaan. Een clásico tussen Real Madrid en Barcelona, dat blijft altijd iets speciaals.

23:15

Voor Barcelona wordt het waarschijnlijk een seizoen om snel te vergeten. Na de Champions League en vermoedelijk ook het kampioenschap is er nu ook geen bekerwinst. Ik mag gelukkig nog wat dromen van een zege dit seizoen. Slaapwel.

DOOR FRÉDÉRIC VANHEULE

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content