Vanavond weten we met zekerheid of Knack Roeselare dan wel Aquacare Halen, zich plaatst voor de volgende ronde van de CEV Cup en welke ploeg doorverwezen wordt naar de Challenge Cup. Niet dat daar nog veel twijfel over bestaat, want torenhoog favoriet Roeselare won de heenwedstrijd op verplaatsing al met 0-3. "Als wij ons normale niveau halen, mag kwalificatie in principe geen probleem zijn", weet Roeselarelibero Manu Callebert (34). "Maar", bouwt hij toch nog een beetje voorzichtigheid in, "in de eerste ronde tegen Tampere dachten we dat na de 0-3-zege in Finland ook, thuis haalden we het maar nipt met 3-2."

Geen zinnig mens echter gelooft dat Roeselare zich twee keer aan dezelfde steen zal stoten. Voor het seizoen stelden de West-Vlamingen zich als doel om minstens de Challenge Round van de CEV Cup te bereiken. Die ambitie willen ze waarmaken. "Daarvoor moeten we in de volgende ronde waarschijnlijk voorbij het Griekse Lamia, zeker een haalbare kaart. Daarna springen de derdes uit de poulefase van de Champions League in de dans en wordt het moeilijker maar niet onmogelijk. We gaan ervan uit dat we zelf over een sterk team beschikken. We moeten van niemand bang zijn."

Callebert zegt het met veel vertrouwen. Tot dusver maakte Roeselare echter nog maar weinig indruk. "Het is een cliché, maar met zeven nieuwe spelers op twaalf vergt het tijd om op elkaar ingespeeld te raken. Het verliep voor ons dit seizoen wat stroever dan verwacht, mede doordat Cristian Poglajen pas begin september kwam aansluiten en onlangs weer een maand bij zijn nationale ploeg zat. Als Hendrik Tuerlinckx binnenkort terugkeert uit blessure kunnen we eindelijk met de volledige kern werken. We zijn al beetje bij beetje aan het groeien. Als iedereen paraat is, zullen we een grote stap vooruitzetten."

Hij weerlegt dan ook de mening van sommige waarnemers dat Roeselare minder is dan vorig seizoen. " Frank Depestele vervangen is niet makkelijk", weet Callebert. "In receptie en in het midden zijn we versterkt. Als iedereen op zijn best is, dan zijn we beter dan vorig seizoen." Het móét, want opnieuw de finale van de play-offs missen is uit de boze. "Het hele team is ervan overtuigd dat we die finale zullen spelen én dat we kwalitatief niet moeten onderdoen voor Maaseik."

door roel van den broeck

Vanavond weten we met zekerheid of Knack Roeselare dan wel Aquacare Halen, zich plaatst voor de volgende ronde van de CEV Cup en welke ploeg doorverwezen wordt naar de Challenge Cup. Niet dat daar nog veel twijfel over bestaat, want torenhoog favoriet Roeselare won de heenwedstrijd op verplaatsing al met 0-3. "Als wij ons normale niveau halen, mag kwalificatie in principe geen probleem zijn", weet Roeselarelibero Manu Callebert (34). "Maar", bouwt hij toch nog een beetje voorzichtigheid in, "in de eerste ronde tegen Tampere dachten we dat na de 0-3-zege in Finland ook, thuis haalden we het maar nipt met 3-2." Geen zinnig mens echter gelooft dat Roeselare zich twee keer aan dezelfde steen zal stoten. Voor het seizoen stelden de West-Vlamingen zich als doel om minstens de Challenge Round van de CEV Cup te bereiken. Die ambitie willen ze waarmaken. "Daarvoor moeten we in de volgende ronde waarschijnlijk voorbij het Griekse Lamia, zeker een haalbare kaart. Daarna springen de derdes uit de poulefase van de Champions League in de dans en wordt het moeilijker maar niet onmogelijk. We gaan ervan uit dat we zelf over een sterk team beschikken. We moeten van niemand bang zijn." Callebert zegt het met veel vertrouwen. Tot dusver maakte Roeselare echter nog maar weinig indruk. "Het is een cliché, maar met zeven nieuwe spelers op twaalf vergt het tijd om op elkaar ingespeeld te raken. Het verliep voor ons dit seizoen wat stroever dan verwacht, mede doordat Cristian Poglajen pas begin september kwam aansluiten en onlangs weer een maand bij zijn nationale ploeg zat. Als Hendrik Tuerlinckx binnenkort terugkeert uit blessure kunnen we eindelijk met de volledige kern werken. We zijn al beetje bij beetje aan het groeien. Als iedereen paraat is, zullen we een grote stap vooruitzetten." Hij weerlegt dan ook de mening van sommige waarnemers dat Roeselare minder is dan vorig seizoen. " Frank Depestele vervangen is niet makkelijk", weet Callebert. "In receptie en in het midden zijn we versterkt. Als iedereen op zijn best is, dan zijn we beter dan vorig seizoen." Het móét, want opnieuw de finale van de play-offs missen is uit de boze. "Het hele team is ervan overtuigd dat we die finale zullen spelen én dat we kwalitatief niet moeten onderdoen voor Maaseik." door roel van den broeck