Anderlecht is onrustig : Seol komt (wellicht), maar Jestrovic mist de competitiestart en rond Radzinski is het stil.

Een vergadering met alle bij het transferbeleid betrokken actoren, moest gisteren op Anderlecht het antwoord geven op twee belangrijke vragen : of met de aanwerving van Ki-Hyeun Seol, de Koreaan van Antwerp, de aanval voldoende gestoffeerd is, en hoe het nu eigenlijk zit met Tomasz Radzinski.

Omtrent het eerste punt zijn de meningen verdeeld. Trainer Aimé Anthuenis ging in het weekend nogmaals de Noorse aanvaller Thorstein Helstad (Brann Bergen) bekijken, nu de medische staf zich er niet over durft uit te spreken hoeveel tijd het herstel van de barst in het kuitbeen van Nenad Jestrovic zal vragen. Anthuenis wil op alles voorbereid zijn, maar hoofdscout Jean Dockx vreest overhaasting : “De complementariteit tussen Koller en Radzinski was zo groot dat we, als we hetzelfde willen bekomen, beter rustig de tijd nemen. Als Tomasz niet vertrekt, moet er volgens mij trouwens niemand meer bij komen.” Wat hem bij punt twee brengt : “De laatste weken hadden wij geen enkel contact met Tomasz. Het is de hoogste tijd dat daar verandering in komt.”

Seol, van wie Anderlecht de transfer deze week helemaal hoopt af te ronden, werd de landskampioen aangeboden door een Londens bureau. Dockx : “Met de trainers hadden we een tijdje daarvoor al over hem gesproken. Aanvankelijk had ik mijn twijfels, maar na het universiteitsvoetbal in Zuid-Korea boekte hij in één jaar profvoetbal bij Antwerp toch enorme vooruitgang. Hij is jong, 22 nog maar, redelijk snel en steeds in beweging. Op het eind vond ik ook dat het met zijn besluitvaardigheid de goede kant op ging. Wat het met hem wordt, kan ik niet zeggen, zoals hij ook niet zeker is van een basisplaats. Maar als Jestrovic niet fit geraakt, krijgen hij of Ode Thompson misschien een kans, en dan zien we wel wie ze grijpt.”

Kan de combinatie Seol-Jestrovic de vergelijking met Koller-Radzinski doorstaan ? Dockx zucht eens diep : “Tja, ik had ook graag andere namen gezien misschien, maar als ze niet haalbaar zijn, zijn ze niet haalbaar. Wat dat betreft, heeft de club beslist om geen zotte dingen te doen. Overigens weet iedereen dat we een duo met Hossam en Jestrovic op het oog hadden.” (JH)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content