Voor de derde keer misdroegen spelers van Leicester City zich tijdens een buitenlandse stage.

Leicester rolt van het ene probleem in het andere. In oktober 2002 was de club zo goed als failliet en moesten supporters en zakenmensen rond Gary Lineker financieel het bestaan verder verzekeren. De schulden werden afgelost. Dankzij nieuwe investeringen wist Leicester alsnog de promotie af te dwingen. Maar de laatste maanden waren ze weer slecht bezig. Een trainingskamp in La Manga net voor een vrij (beker)weekend moest de basis leggen van een goeie eindspurt en eventuele redding. Champagne besliste er anders over.

De kern kwam zondag aan in Zuid-Spanje en blies ’s avonds verzamelen in de bar van het Hyatt Regency. Andere gasten spraken schandaal over het tempo waarmee de champagne in de kelen verdween en hoe zij andere gasten lastigvielen, zowel verbaal als fysiek. ’s Nachts liep het helemaal uit de hand, zo getuigden drie in Duitsland wonende vrouwen. Spelers zouden met geweld hun kamers zijn binnengedrongen en zich seksueel hebben misdragen. Op pasfoto’s herkenden de vrouwen de voetballers. De helft van de ploeg vloog terug. Negen spelers werden door de politie ondervraagd en met mondjesmaat vrijgelaten uit de gevangenis. Drie man bleven daar alvast tot vorig weekend. Het gaat om niet van de minsten : Keith Gillespie is Noord-Iers international, Frank Sinclair voetbalt voor Jamaica en Paul Dickov is aanvoerder van de club. Ze riskeren alle drie twaalf jaar cel voor hun vergrijp.

Nieuw is het allemaal niet. Vier jaar geleden al zette men de boel op stelten in La Manga en spoot Stan Collymore onder meer een brandblusser leeg in het hotel. In de zomer van 2002 klopte Dennis Wise in Finland een ploegmaat een kaakbeenbreuk tijdens een kaartspelletje. Wise werd daarop ontslagen, maar won onlangs in die zaak zijn proces. In dit geval wacht de club af, voor ze eventueel acties in gelijkaardige zin onderneemt. (PTK)

FA CUP. Uitslagen kwartfinales : Manchester United-Fulham 2-1, Portsmouth-Arsenal 1-5, Milwall-Tranmere 0-0 (replay op 17 maart), Sunderland-Sheffield United 1-0. MAN. UNITED komt weer tot rust. Sir Alex Ferguson en John Magnier legden hun dispuut bij en Walter Smith (ex-Everton en Rangers) werd aangesteld tot tweede man. PAUL STURROCK wordt de nieuwe manager van Southampton, nadat Glenn Hoddle afhaakte. CHELSEA contracteerde Arjen Robben van PSV. Ken Bates stapte op als voorzitter, nadat hij alle macht kwijt raakte. Emmanuel Petit vertrekt straks. (PTK)

TOPSCHUTTERS : 1. Henry (Arsenal) 20 goals ; 2. Van Nistelrooy (Man. United) 18 goals ; 3. Shearer (Newcastle), Saha (Man. United) 17 goals.

PTK

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content