Met Inter verdween de laatste Italiaanse club uit de Europese bekertoernooien. Moet eigenaar Moratti weer alles omgooien ?

Niks. Geen Champions League, titel of Italiaanse beker. Dat Inter het als laatste Italiaanse club in de Europabeker volhield, troost eigenaar Massimo Moratti niet. Met nog een maand te gaan, mikt Inter hooguit op de vierde plaats die recht geeft op deelname aan de voorrondes van de Champions League. De uitschakeling tegen Marseille was de zoveelste klap voor Inter, nadat het al werd uitgeschakeld in de titelstrijd. Ondertussen is het al van 1989 geleden dat het kampioenschap winnend werd afgesloten.

Moratti, die de club in 1995 overnam, won zes jaar geleden zijn enige prijs, de Uefacup. De trainerswissel waarbij Alberto Zaccheroni in de herfst de Argentijn Hector Cuper opvolgde, leverde niet de verhoopte ommekeer op. Moratti twijfelt tussen helemaal opnieuw alles omgooien of doorgaan met Zaccheroni, wiens contract nog één jaar loopt. In het verleden gaf hij nog een extra kans aan Cuper, Luigi Simoni en Marcelo Lippi. Maar dat leidde enkel tot mislukte competitiestarts, waarna ingrijpen toch vereist was.

Grijpt Inter naast de vierde plaats, dan moet Zaccheroni zeker opstappen en haalt Moratti zijn twaalfde trainer binnen. Die kan wel eens uit de hoofdstad komen. Een maand geleden raakte Moratti gecharmeerd door Lazio-coach Roberto Mancini, die daar nog vier jaar onder contract ligt, maar zich zorgen maakt over de aanhoudende financiële problemen. Dat geldt ook voor Fabio Capello. Die kan met AS Roma nog kampioen worden, maar zijn ambities botsen met de lamentabele kastoestand van een club die te lang boven zijn stand leefde. Vorige week raakte bekend dat Moratti al twee keer een goed gesprek voerde met Capello. (GF)

FERNANDO REDONDO, de Argentijnse verdedigende middenvelder, is het beu om bij AC Milan op de bank te zitten. Hij lonkt naar Engeland. AS ROMA speelt komend weekend tegen Empoli, net als vorige week tegen Chievo, zijn thuiswedstrijd in het stadion van Palermo, de leider in tweede klasse. Roma’s Braziliaanse middenvelder Alexandre Mancini (23) werd voor het eerst opgeroepen voor de Braziliaanse nationale ploeg. (GF)

TOPSCHUTTERS : 1. Shevchenko (AC Milan) 21 goals ; 2. Gilardino (Parma) 19 goals ; 3. Totti (AS Roma) 17 goals ; 4. Chevanton (Lecce), 16 goals; 5. Trezeguet (Juventus) 15 goals.

GF

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content