Goeiemiddag, u spreekt met Guy Frétan. Ik ben psycholoog en ik ben verbonden aan het Tivolihospitaal in La Louvière. Ik bel u op vraag van voorzitter Filippo Gaone. Hij heeft me verteld dat u op training een aanvaring had met Yannick Vervalle en hij zou willen dat ik u voor de wedstrijd van morgenavond eens ontmoet.

Nordin Jbari : "Vóór morgenavond ? Sorry, maar ik heb echt geen gesprek nodig. Het ging op training om een incident van niets. Ik ben dertig jaar en ik weet wat ik doe. Niemand moet zich zorgen maken om mij."
...

Nordin Jbari : "Vóór morgenavond ? Sorry, maar ik heb echt geen gesprek nodig. Het ging op training om een incident van niets. Ik ben dertig jaar en ik weet wat ik doe. Niemand moet zich zorgen maken om mij." "Goed dan. Kom naar het stadion om 18 uur.""Dat hoeft niet.""Dat wordt fel overroepen. Eigenlijk gebeurt zoiets in het voetbal elke dag.""Er zijn gewoon enkele woorden gevallen. Het is een zaak om snel te vergeten.""Ik ? Natuurlijk niet. Hoe komt u erbij ? Ik ben zelf Marokkaan. Ik zie echt het probleem niet.""( gepikeerd) Zeg. Voor wie ziet u me aan ? Een boef of zo ?" "Ik moet het niet meer horen. Als u me aanziet als een boef wil ik niet meer naar u luisteren. Tot ziens. ( hangt op)" Frédéric Tilmant : "Hou ermee op Pierre. Ik zit hier naast Nordin. Hij werd daarnet wit van woede aan de telefoon. Hij kon er absoluut niet bij dat de voorzitter een psycholoog had gecontacteerd om met hem te spreken. Ik heb hem moeten kalmeren en ik heb hem gezegd dat het enkel een telefoongrap kon zijn. Ik geef hem u door." Nordin Jbari : "Smeerlap. Ik dacht al : 'wat voor onzin is dat toch allemaal ?' Je hebt me echt goed liggen. Ik haak af want alles wat ik zeg staat anders in Sport/Voetbal Magazine. Ciao." (PD)PD