Norwich City FC

© Paul Chesterton/Focus Images Ltd

Trainer Daniel Farke, 30/10/1976 (GER)

? De coach van The Canaries was als speler nooit het grootste talent. Hij was vooral actief in de lagere reeksen van het Duitse voetbal.

? In 2019 werd hij kampioen in de Engelse Championship met Norwich. Het seizoen erna eindigden ze 20e en laatste in de Premier League.

? Als spits had hij drie passages bij Lippstadt 08. Hij begon ook zijn trainerscarrière bij de club uit Noordrijn-Westfalen.

Transfers

IN

Angus Gunn (Southampton), Ben Gibson (Burnley), Rocky Bushiri (KAS Eupen, Bel), Timm Klose (FC Basel, Sui), Dimitrios Giannoulis (PAOK, Gre), Billy Gilmour (Chelsea), Pierre Lees Melou (OGC Nice, Fra), Daniel Adshead (SC Telstar, Ned), Flynn Clarke (Peterborough), Milot Rashica (Werder Bremen, Ger).

Todd Cantwell
Todd Cantwell© BELGAIMAGE

OUT

Emiliano Buendía (Aston Villa), Mario Vrancic (Stoke City), Philip Heise (Karlsruher SC, Ger), Sam McCallum (QPR), Josh Martin (MK Dons), Danel Sinani (Huddersfield Town), Sebastian Soto (FC Porto, Por), Daniel Barden (Livingston FC, Sco), Akin Famewo (Charlton Athletic), Marco Stiepermann, Örjan Nyland, Moritz Leitner, Louis Thompson.

Norwich City FC

Smaakmaker – Todd Cantwell

Een uitleenbeurt van een half seizoen aan het Nederlandse Fortuna Sittard, dat is tot nu de enige periode waarin Todd Cantwell niet de kleuren van Norwich City verdedigde. De 23-jarige middenvelder doorliep er de jeugdreeksen en maakt sinds 2018 deel uit van de A-kern.

Komend seizoen wordt het tweede seizoen van Cantwell in de Premier League. Ook in het seizoen 2019/20 mocht hij er zijn kunnen tonen, maar eindigde hij samen met Norwich op de laatste plaats. Wat degradatie naar de Championship betekende.

Dat ene seizoen in de Premier League was het vooral de Finse spits Teemu Pukki die alle aandacht naar zich toetrok, mede dankzij Cantwell. Die gaf hem twee assists in de tweede wedstrijd van het seizoen. Die werd met 3-1 gewonnen van Newcastle.

Dat seizoen stuntte de promovendus ook door Manchester City met 3-2 te verslaan. Cantwell was een van de doelpuntenmakers. Niet zijn goal zelf, maar vooral de viering zullen de fans onthouden: hij ging aan de cornervlag een grappig dansje doen.

Norwich City FC
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content