Odsonne Edouard – club: Celtic

© belgaimage

De 22-jarige Franse aanvaller trok met twee goals zijn team over de streep in de 3-0-zege tegen Ross County en bevestigde daarmee zijn statuut als topschutter van Schotland.

The Bhoys blijven oppermachtig in de Premiership, ook al wil Steven Gerrard met zijn Rangers FC (dat verrassend met 2-1 onderuit ging bij Hearts) snel de hegemonie van de stadsrivaal doorbreken. Maar het lijkt er sterk op dat Celtic straks voor de negende opeenvolgende keer kampioen wordt, want na 22 speeldagen tellen de groen-witten van manager Neil Lennon in het klassement vijf punten voorsprong, in de wetenschap dat The Gers vandaag/woensdag hun inhaalduel in het eigen Ibrox Stadium afwerken tegen … Ross County.

Vorige zomer lukte Celtic een ongeziene treble treble, wat neerkomt op driemaal drie prijzen (titel, FA Cup en League Cup). Een groot aandeel was daarbij weggelegd voor Odsonne Edouard, die met 23 treffers in 52 duels zijn transfersom meer dan wettigde. In de zomer van 2018 betaalde Celtic 10,3 miljoen euro voor de Franse spits, die sinds eind augustus 2017 werd gehuurd van PSG. Daarmee werd hij de duurste aankoop ooit in de 130-jarige clubgeschiedenis. De U21-international, in het bezit van een verbintenis tot 2022 bij Celtic, bevestigde de afgelopen maanden zijn statuut als goalgetter. De ploeggenoot van Boli Bolingoli (ex-Club Brugge) is een rechtsvoetige aanvaller van 1,87 meter die in zijn jeugdjaren door zijn fenomenale kwaliteiten als bijnamen ‘The Rocket’ en ‘Magic Odsonne’ meekreeg. In 19 duels zit hij nu aan 16 treffers en 5 assists.

‘Zijn impact op ons spel is immens groot’, looft Lennon zijn spits, die Celtic straks ook voorbij FC Kopenhagen moet loodsen in de 1/16 finales van de Europa League. ‘Een klassespeler, door zijn instinct als killer voor het doel. Hij slaat toe op de sleutelmomenten. Onze investering loont.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content