OL. Lyon

© Icon Sport

TACTIEK

De grootste transfer van Olympique Lyon is ongetwijfeld dat het wereldkampioen Fekir kon behouden. Doordat de Franse Algerijn blijft, zal Génésio waarschijnlijk opteren voor een 4-2-3-1, met spelmaker Fekir in steun van de diepe spits. In dat systeem worden de flanken bezet door de Burkinees Traoré en de Nederlander Depay, hoewel die ook al mooie dingen liet zien in de spits. In de punt wordt nieuwkomer Dembélé verwacht, die Díaz, teruggekeerd naar Real Madrid, vervangt. Op het middenveld hebben Ndombele en Tousart hun waarde al bewezen, ondanks hun jonge leeftijd. De getalenteerde Aouar, een jeugdproduct, kan hen bijstaan als Lyon voor een driemansmiddenveld kiest. In doel is de Franse Portugees Lopes een certitude. Voor hem strijdt Denayer om een basisplaats met Morel. Een van de twee staat naast Marcelo centraal in de verdediging. Mendy staat op de linksachter terwijl de Braziliaan Rafael en Dubois, die van Nantes overkomt, de concurrentie moeten aangaan voor de rechtsbackpositie.

OL. Lyon

SMAAKMAKER: NABIL FEKIR

De Franse tv-gelden swingen de pan uit sinds de voorzitter van PSG, Nasser Al-Khelaifi, met zijn bedrijf Beinsports het medialandschap controleert. Door het grote geld kunnen Franse clubs hun topspelers behouden. Zo ook Nabil Fekir van Lyon. Een van de grootste Franse talenten kon naar alle toppers in Europa, maar bleef trouw aan zijn opleidingsclub.

OL. Lyon
OL. Lyon
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content