Oleksandrija

tactiek

Volodimir Sjaran loodste Oleksandrija in 2011 naar de hoogste klasse, verkaste naar Karpaty Lviv en pakte bij zijn terugkeer (2013) opnieuw de titel in tweede klasse, waarna de club zich in het spoor van de grootmachten Sjachtar en Dinamo Kiev hees. Mét spelers die in Donetsk en de hoofdstad uit de boot vielen. Van de drie buitenlanders is alleen de Letse centrumverdediger Kaspars Dubra – naast Anton Sjendrik – zeker van zijn plaats. Kapitein Joeri Pankiv is de betrouwbare doelman, voor hem op de flanken staan Valeri Loetsjkevitsj (rechts) en Denis Mirosjnitsjenko.

Oleksandrija

Met twee controlerende middenvelders – Jevgen Banada en Dmitro Chretsjisjkin – bouwt de T1 veel zekerheid in, al krijgen de drie offensieve middenvelders alle vrijheid. Centraal is Kirilo Kovalets de man van de ideeën, op de flank is de keuze groot: Maksim Tretijakov/ Artem Sitalo op rechts, Jevgen Protasov/ Dmitro Sjastal op links. De nieuwe diepe spits, Denis Bezborodko, werd overgenomen uit de jeugd van Sjachtar en blijkt een goaltjesdief, maar is altijd aanspeelbaar en maakt goed ruimte voor de opkomende middenvelders.

Oleksandrija

smaakmaker : Kirilo Kovalets

250.000 euro voor Valeri Loetsjkevitsj (Standard), meer werd in het tussenseizoen niet uitgegeven, maar de club moest er alles aan doen om Kirilo Kovalets in Oleksandrija te houden. De draaischijf op het middenveld – zoon van ex-international Serhiy – tekende vorig seizoen samen met winger Jevgen Banada voor ideeën, goals (14) en assists.

Oleksandrija
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content