Wat zijn je favoriete bezigheden buiten het voetbal ?

De meeste vrije tijd gaat naar de kleine ( zoontje Kevin is bijna 16 maanden, nvdr). Ik hou er ook wel van om eens naar de cinema te gaan of om eens lekker te gaan eten. Verder download ik regelmatig muziek van het internet. Ik ken niet echt superveel van computers, maar surfen vind ik wel leuk. Zo zit ik bijvoorbeeld regelmatig op de site van de club.

Ben je veel met muziek bezig ?

Ik hoor vooral graag R&B en dance. Als we thuis zijn, luisteren we niet alleen naar de radio, maar ook naar TMF en MTV. Kevin luistert trouwens ook graag naar muziek. Hij begint dan spontaan te dansen.

Aan welk voorwerp in huis ben je gehecht ?

Aan het televisietoestel. Wij kijken redelijk veel tv. Ik ben vooral een echte sportliefhebber. Barbara laat mij wel maar maximum twee keer in de week naar een voetbalwedstrijd kijken, want daar kan ik echt moeilijk aan weerstaan. Naast sportprogramma’s kijk ik ook graag naar Friends en naar de producties van Woestijnvis en Mark Uytterhoeven. De meeste afleveringen van Friends ken ik van buiten. Wij hebben de hele collectie DVD’s.

Een echte sportliefhebber, zeg je ?

Ja, ik ben altijd heel sportief geweest. Naast het voetbal, boeit ook tennis mij enorm. In de zomer speel ik wel eens een partijtje met vrienden. Enkele jaren geleden ging ik eens naar Roland Garros kijken. Echt de moeite. Ook Francorchamps maakte ik al live mee. Ik kreeg zelfs een rondleiding in de pits. De sfeer rond zo’n formule 1-wedstrijd is ongelooflijk.

Stel dat je geen voetballer was geworden.

Ik heb rechten gestudeerd, dus dan had ik waarschijnlijk iets in die richting gedaan. Het eerste jaar verliep vlot omdat ik toen nog met de beloften trainde. Ik was er in eerste zit door. In mijn tweede kandidatuur vielen de lessen bijna altijd samen met de trainingen en dat was gewoonweg niet meer te combineren. Gevolg : een volledige tweede zit en dat zag ik niet echt zitten. Soms heb ik er wel spijt van dat ik mijn kandidatuursjaren niet heb afgewerkt, omdat je dan toch al een diploma hebt, maar ja.

Wat was de moeilijkste beslissing die je ooit moest nemen ?

Misschien wel die beslissing om te stoppen met studeren, want mijn ouders investeerden veel geld in mijn studies. Ik zat bijvoorbeeld ook op kot. Zij hebben me wel altijd gesteund. Ook toen ik besliste om voluit voor mijn voetbalcarrière te kiezen.

Wat spreekt jou het meest aan in Barbara ?

Haar spontaniteit en haar vriendelijkheid ! Ze durft ook altijd haar gedacht zeggen. Als ze voor iets uitkomt, blijft ze ook bij haar standpunt. Ze is zeker geen meeloopster.

En wat is haar slechtste eigenschap ?

Haar koppigheid. Ze kan haar ongelijk niet toegeven, ook al weet ze dat ze verkeerd is.

Waarmee kan ze jou verrassen ?

Op mijn eenentwintigste verjaardag organiseerde ze een feestje met al mijn vrienden. Dat was een grote verrassing ! Ik vermoedde niets, want ze vertelde mij dat we gingen eten op een speciale plaats en dat ik daarom geblinddoekt moest zijn. Ook met kleine dingen kan ze me verrassen. Als ze gaat winkelen, gebeurt het geregeld dat ze iets meebrengt voor mij.

Wie is de baas in huis ?

( Lacht) Samen, denk ik. Ik ben wel meer een twijfelaar en als er knopen doorgehakt moeten worden, zal Barbara dat eerder doen dan ik. Het is niet zo dat haar mening zwaarder doorweegt dan de mijne, maar als ze op mij moet wachten, kan dat soms lang duren.

Barbara Annys (27)

Hoe leerden jullie elkaar kennen ?

Ik werkte als steward op Club Brugge en een gemeenschappelijke vriend stelde ons na een wedstrijd aan elkaar voor. Olivier geraakte nadien aan mijn telefoonnummer en heeft mij dan eens opgebeld om samen naar de film te gaan. Hij zette dus wel de eerste stap.

Wie neemt in jullie relatie gewoonlijk het initiatief ?

Ik. Ik zal sneller voorstellen om samen iets te gaan doen : iets te gaan eten, naar de film te gaan, een weekendje ertussenuit te gaan. Alhoewel dat laatste er natuurlijk niet vaak inzit. Alleen als de nationale ploeg speelt of tijdens de winterstop kunnen we in het weekend iets plannen.

Jullie gaan regelmatig naar de cinema. Van welk soort film hou je het meest ?

Van romantische komedies : My best Friend’s Wedding, Four Weddings and a Funeral, Nothing Hill, Miss Congeniality. Julia Roberts is mijn favoriete actrice, maar ik zal zeker geen film gaan kijken gewoon omdat er een bepaalde acteur of actrice in meespeelt. Ik kies eerder voor het genre van film. De films waarin Julia Roberts acteert zijn vaak romantisch en bovendien komt ze altijd heel spontaan over. Bij de mannen behoren Hugh Grant en Robert Redfort tot mijn favorieten. Die laatste vind ik trouwens een heel knappe man.

Zijn geld en luxe belangrijk voor jou ?

Als je erover beschikt, is het natuurlijk gemakkelijk om te zeggen dat het niet belangrijk is. Ik hoef geen grote luxe te hebben, maar vind het bijvoorbeeld wel aangenaam om in een mooi huis te kunnen wonen. Aan een auto hecht ik veel minder belang. Als ik kan kiezen tussen de BMW van Olivier en mijn Peugeot, neem ik toch mijn eigen wagentje. Maar ik ga natuurlijk niet ontkennen dat het leuk is om af en toe eens uit eten te gaan zonder eerst te moeten kijken of we het ons wel kunnen veroorloven. We komen niets te kort en kunnen daardoor van het leven genieten.

Waar hou je je overdag zoal mee bezig ?

Vooral met het huishouden en met Kevin. Ik ben zelf helemaal niet sportief, maar ga binnenkort wel tennislessen nemen. Olivier kocht mij onlangs een tennisraket en daardoor is dat min of meer een morele verplichting geworden. ( lacht).

Wat heb je gestudeerd ?

In het middelbaar public relations en nadien nog een jaar regentaat psychologie. Ik ben iemand die alleen een inspanning levert voor vakken die me echt interesseren en vermits je in een eerste jaar hoger ook heel veel algemene en saaie vakken hebt, hield ik dat niet vol. Ik ben dan gaan werken als bediende, maar toen ik zwanger was van Kevin hebben we besloten dat ik thuis zou blijven. Ook omdat ik het negen maanden enorm moeilijk heb gehad. Ik was echt elke morgen misselijk. Ik ben nu al doodsbang voor een nieuwe zwangerschap, maar wil toch nog graag een tweede kindje.

Ben je snel jaloers ?

Goh, wat is echt jaloers zijn ? Ik kan het bijvoorbeeld niet verdragen als vrouwen hem overal volgen, terwijl ze mij gewoon negeren. Soms maken supporters de spelersvrouwen zelfs belachelijk en dat gaat voor mij toch een beetje te ver. Wij zijn ook maar gewone mensen, hoor. Ik vind het belangrijk dat voetballers beseffen wat ze aan hun vrouw hebben. Olivier krijgt uiteraard veel aandacht van vrouwen, maar wij kennen elkaar al van voor hij in het eerste elftal voetbalde en hij weet dus ook dat ik bij hem ben voor wie hij is en niet omdat hij toevallig bij Club Brugge speelt en goed zijn boterham verdient.

Stel dat je één ding aan Olivier kon veranderen.

Soms denk ik wel dat het beter zou zijn, moest hij wat vastberadener zijn, maar langs de andere kant speelt zijn toegeeflijkheid ook wel in mijn voordeel. Als ik iets beslis, blijf ik daar ook bij. Zijn toegeeflijkheid compenseert mijn koppigheid.

door Ilse Peleman

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content