Olympiacos FC

© belgaimage

KALENDER

Do. 16/09 21 u

Olympiacos FC (Gre) – R Antwerp FC

Do. 30/09 18.45 u

R Antwerp FC – Eintracht Frankfurt (Ger)

Do. 21/10 18.45 u

Fenerbahçe SK – R Antwerp FC

Do. 04/11 21 u

R Antwerp FC – Fenerbahçe SK (Tur)

Do. 25/11 21 u

Eintracht Frankfurt (Ger) – R Antwerp FC

Do. 09/12 18.45 u

R Antwerp FC – Olympiacos FC (Gre)

TACTIEK

De Griekse kampioen zag met doelman José Sá een sterkhouder de club verlaten. Hij werd weggeplukt door Wolverhampton. Met Tsjechisch international Tomás Vaclík werd wel een meer dan degelijke vervanger gehaald. Aan ervaring zal het de club uit Piraeus niet ontbreken. Met verdediger Sokratis Papasthathopoulos en middenvelder Mathieu Valbuena lopen er twee spelers met heel wat kilometers op de teller. Maar of zij op hun 33 en 36 jaar nog potten kunnen breken op het Europese toneel, valt nog af te wachten.

Daarvoor zal misschien gerekend worden op nieuwkomer Henry Onyekuru. Een oude bekende. De Nigeriaan speelde in ons land nog voor Eupen en Anderlecht. Hij maakt de overstap van AS Monaco. Trainer Pedro Martins zet zijn pionnen veelal in een klassieke 4-2-3-1-opstelling met in de punt voorin de 34-jarige spits Youssef El-Arabi. Wanneer Antwerp het straks tegen Olympiacos opneemt, is El-Arabi de man om in de gaten te houden.

SMAAKMAKER Youssef El-Arabi

Trainer Pedro Martins zet zijn pionnen veelal in een klassieke 4-2-3-1-opstelling waarin het zal draaien rond de 34-jarige Marokkaanse spits Youssef El-Arabi. Stellen dat hij weet waar de goal staat is een understatement. Ondanks zijn leeftijd heeft El-Arabi nog niet zoveel werkgevers op zijn cv staan. Olympiacos is de eerste club waarvoor hij speelt die een zekere status heeft opgebouwd op het Europese toneel.

Olympiacos FC
Olympiacos FC
Olympiacos FC
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content