Olympiacos

© BELGAIMAGE

TACTIEK

De Griekse reus werd landskampioen én won de beker in 2019/20. Verbaast dat u? Olympiacos domineert al een hele tijd in eigen land en heeft in totaal intussen 45 titels. De Portugese trainer Pedro Martins, die afgelopen zomer vijftig jaar werd, kwam in 2018 van Guimarães en laat de legende van de club uit Piraeus verder leven. Hij laat zijn ploeg het vaakst in een offensieve 4-3-3 spelen, mat de punt van de driehoek op het middenveld naar achteren. Hij paste meteen ook drie recent aangekomen spelers in zijn type-elftal in: Rafinha op de rechtsachter, José Cholevas op de linksachter en Yann M’Vila in de rug van de twee offensieve middenvelders. Op de vleugels hebben Mathieu Valbuena en Lazar Randjelovic de opdracht om de goalgetter van het huis, Youssef El Arabi, met goede voorzetten te bevoorraden. Het Olympiacos van Martins is een ploeg die traditioneel veel scoort en weinig goals incasseert. Vorig seizoen werd beëindigd met een doelsaldo van +58!

Olympiacos

SMAAKMAKER: RAFINHA

Eind augustus trok Olympiacos een van de meest gelauwerde spelers van het Duitse voetbal aan. De Braziliaan Rafinha bracht acht seizoenen bij Bayern door vooraleer hij in 2019/20 in eigen land ging spelen, bij Flamengo. Maar hij miste Europa al snel. Hij kan een waanzinnig palmares voorleggen: één Champions League, zeven titels in de Bundesliga, vier Duitse bekers en een wereldbeker voor clubs. Hij begint aan zijn elfde seizoen in de Champions League.

Olympiacos
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content