clubinfo

opgericht in 1899

voorzitter

Jacques-Henri Eyraud

stad Marseille

861.635 inwoners

stadion

Orange Vélodrome

67.394 capaciteit

clubkleuren

wit-lichtblauw shirt, witte broek

website

www.om.net

erelijst

9 x kampioen

10 x beker

1 x ECI/CL

trainer RUDI GARCIA

20/02/1964

In een Rijsels restaurant waar hij vaak kwam, is een gerecht naar hem genoemd: een bord met charcuterie en groenten en een bolletje mozzarella.

Zijn naam Rudi verwijst naar Rudi Altig, een Duitse wielrenner in de jaren'60.

In de zomer van 2015 zou hij een aanbod van Real Madrid geweigerd hebben. Hij wilde liever bij AS Roma blijven, waar hij zes maanden later uit zijn functie werd ontheven.

smaakmaker LUIZ GUSTAVO

Mocht hij kunnen, dan zou Rudi Garcia waarschijnlijk twee Luiz Gustavo's opstellen: eentje in de centrale verdediging en de andere op de as van het middenveld. Toen hij het voorbije seizoen aankwam in Marseille, heeft de Braziliaan zich onmiddellijk doen gelden als een van de aanvoerders van Olympique. Hij is zelfverzekerd in zijn passes, onvermurwbaar in de duels, technisch erg onderlegd, snel en staat altijd op de juiste plaats. Daardoor heeft hij een grote inbreng gehad in het briljante seizoen dat OM als finalist van de EL achter de rug heeft. Allerminst een verrassing als je het indrukwekkende cv van deze speler bekijkt. Naast zijn 40 selecties bij de Seleçao blinkt hij nu al tien seizoenen uit in Europa, eerst bij Hoffenheim, vervolgens bij Bayern en Wolfsburg. Het voorbije seizoen stond hij zelfs in de typeploeg van de Ligue 1 en van de Europa League.

RUDI GARCIA, BELGAIMAGE
RUDI GARCIA © BELGAIMAGE

transfers in

Caleta-Car (RB Leipzig, Ger).

out

Doria (Santos Laguna, Mex).

LUIZ GUSTAVO, Icon Sport
LUIZ GUSTAVO © Icon Sport
opgericht in 1899 voorzitterJacques-Henri Eyraud stad Marseille 861.635 inwoners stadion Orange Vélodrome 67.394 capaciteit clubkleurenwit-lichtblauw shirt, witte broek websitewww.om.net erelijst9 x kampioen 10 x beker 1 x ECI/CL 20/02/1964 In een Rijsels restaurant waar hij vaak kwam, is een gerecht naar hem genoemd: een bord met charcuterie en groenten en een bolletje mozzarella. Zijn naam Rudi verwijst naar Rudi Altig, een Duitse wielrenner in de jaren'60. In de zomer van 2015 zou hij een aanbod van Real Madrid geweigerd hebben. Hij wilde liever bij AS Roma blijven, waar hij zes maanden later uit zijn functie werd ontheven.Mocht hij kunnen, dan zou Rudi Garcia waarschijnlijk twee Luiz Gustavo's opstellen: eentje in de centrale verdediging en de andere op de as van het middenveld. Toen hij het voorbije seizoen aankwam in Marseille, heeft de Braziliaan zich onmiddellijk doen gelden als een van de aanvoerders van Olympique. Hij is zelfverzekerd in zijn passes, onvermurwbaar in de duels, technisch erg onderlegd, snel en staat altijd op de juiste plaats. Daardoor heeft hij een grote inbreng gehad in het briljante seizoen dat OM als finalist van de EL achter de rug heeft. Allerminst een verrassing als je het indrukwekkende cv van deze speler bekijkt. Naast zijn 40 selecties bij de Seleçao blinkt hij nu al tien seizoenen uit in Europa, eerst bij Hoffenheim, vervolgens bij Bayern en Wolfsburg. Het voorbije seizoen stond hij zelfs in de typeploeg van de Ligue 1 en van de Europa League. Caleta-Car (RB Leipzig, Ger). Doria (Santos Laguna, Mex).