Vind jij in je diepvriezer soms nog potjes waarvan je met de beste wil van de wereld niet meer kan zeggen wat erin zit? ( lacht) "Dat kan, ja. Ik woon nu alleen, op een appartement van Cercle. Als mijn moeder voor een wedstrijd naar hier komt, brengt ze altijd eten mee, maar ik luister nooit als ze vertelt wat er in haar potjes zit. Meestal maak ik die dingen ook niet klaar, tenzij het soep is, dat lukt nog. Haar pastasaus stop ik gewoon in de diepvriezer. Als ik overdag een warme maaltijd gegeten heb op de club, neem ik 's avonds nog wat Kellogg's. Als ik nog een warme maaltijd moet eten, ga ik met vrienden naar Mister Grill, daar krijg je al iets deftigs voor vijftien euro. Ik kookte in heel mijn leven nog maar twee keer zelf. Het was wel twee keer superlekker. Een vriend gaf mij het recept: pasta, rijst, curryworsten en kipnuggets bij elkaar gooien en daar curryketchup onder mengen. ( lacht) Dat moet je echt eens proberen."

Vanaf het terras van een appartement verdrink je als man weleens in het decolleté van een vrouw op het voetpad. Heb jij daar ervaringen mee?

"De ligging van mijn terras valt in dat opzicht wat tegen. Bij vrouwen kijk ik trouwens naar alles, niet alleen naar het decolleté. Een schoon decolleté apprecieer ik wel, maar uiteindelijk moeten toch alle kleren uit, hé. Zo veel doet het er dus eigenlijk niet toe.

"Vroeger, toen ik jong was, was ik soms verlegen als ik een meisje leuk vond. Nu stap ik er makkelijker op af, zeker als ik iets gedronken heb. Ik doe mijn best om dan spontaan over te komen. Dat lukt, ik ben een vlotte babbelaar. Om een meisje te versieren probeer ik ook soms voor de grap eens het zinnetje van Joey uit Friends: ' Hey, how are you doing?' ( lacht) Dat zeg ik dan zoals hij. ( lacht) Het werkt niet, maar ik vind dat zo'n zalig zinnetje."

Wie zou je er graag eens mee inpakken?

" Jennifer Lopez. Die heeft nog altijd zo'n lekkere kont." ( lacht)

Wat was tot nog toe je meest coole kapsel ooit?

"Rond mijn negende had Ronaldo - de dikke, van Brazilië - kortgeschoren haar met vooraan enkele langere haren. Daar liep ik toen ook eens mee rond. Bij mij was het in die tijd al voetbal wat de klok sloeg, ik speelde op dat moment bij Anderlecht."

Hoe weet je waar een bebouwde kom begint?

( lacht) "Als ik het bord zie, hé."

Welk bord?

"Dat blauwe? ( herneemt) Nee, dat gaat over speeltuinen. ( lacht) Dat is een kutvraag, hé. Als ik een bord zie waarop vijftig staat, rijd ik vijftig. Ik had mijn rijbewijs van de eerste keer. Ik ben wel een slimme jongen, hoor." ( lacht)

Wat is je strafste playbackact ooit?

"Playbacken doe ik bijna nooit, ik zing altijd. Ik kan het niet, maar ik vind het wel tof. Onlangs was er een groot feest, mijn ouders waren 25 jaar getrouwd. Een nicht van mij bracht een liedje in het Spaans, ze woont in Spanje en kan heel goed zingen. Nadien nam ik de microfoon - ik had al wat gedronken - en zei ik: 'Waarschijnlijk heeft niemand begrepen wat mijn nichtje zong, ik zal het in het Frans eens herhalen.' Toen bracht ik een liedje van Louis Attaque: ' Je t'emmène au vent.' ( begint het te zingen) Het trok op niks, maar de mensen waren al goed zat, ik kreeg het luidste applaus.

"Vroeger zong ik ook vaak op het internaat. Ik zat er vanaf mijn veertiende, toen ik bij AA Gent ging spelen. Ik was een van de gangmakers op het internaat. Na een training moesten we bijvoorbeeld zonder omwegen terugkeren, maar af en toe sprongen we onderweg een pitazaak binnen, kochten we een durum en aten we die dan stiekem op onze kamer op. Ik weet ook nog dat we soms door het raam van onze kamer wuifden naar de meisjes, die zaten op de tweede verdieping. En ooit zijn we ook weleens naar hun kamers geslopen. Maar daar kan ik echt niet dieper op ingaan, sorry. ( lacht) What happens op het internaat, stays op het internaat."

In deze rubriek komen dit seizoen Belgische sportfiguren uit verschillende disciplines aan bod.

KRISTOF DE RYCK

Vanaf het terras van een appartement verdrink je als man weleens in het decolleté van een vrouw op het voetpad. Heb jij daar ervaringen mee? "De ligging van mijn terras valt in dat opzicht wat tegen. Bij vrouwen kijk ik trouwens naar alles, niet alleen naar het decolleté. Een schoon decolleté apprecieer ik wel, maar uiteindelijk moeten toch alle kleren uit, hé. Zo veel doet het er dus eigenlijk niet toe. "Vroeger, toen ik jong was, was ik soms verlegen als ik een meisje leuk vond. Nu stap ik er makkelijker op af, zeker als ik iets gedronken heb. Ik doe mijn best om dan spontaan over te komen. Dat lukt, ik ben een vlotte babbelaar. Om een meisje te versieren probeer ik ook soms voor de grap eens het zinnetje van Joey uit Friends: ' Hey, how are you doing?' ( lacht) Dat zeg ik dan zoals hij. ( lacht) Het werkt niet, maar ik vind dat zo'n zalig zinnetje." " Jennifer Lopez. Die heeft nog altijd zo'n lekkere kont." ( lacht) "Rond mijn negende had Ronaldo - de dikke, van Brazilië - kortgeschoren haar met vooraan enkele langere haren. Daar liep ik toen ook eens mee rond. Bij mij was het in die tijd al voetbal wat de klok sloeg, ik speelde op dat moment bij Anderlecht." ( lacht) "Als ik het bord zie, hé." "Dat blauwe? ( herneemt) Nee, dat gaat over speeltuinen. ( lacht) Dat is een kutvraag, hé. Als ik een bord zie waarop vijftig staat, rijd ik vijftig. Ik had mijn rijbewijs van de eerste keer. Ik ben wel een slimme jongen, hoor." ( lacht) "Playbacken doe ik bijna nooit, ik zing altijd. Ik kan het niet, maar ik vind het wel tof. Onlangs was er een groot feest, mijn ouders waren 25 jaar getrouwd. Een nicht van mij bracht een liedje in het Spaans, ze woont in Spanje en kan heel goed zingen. Nadien nam ik de microfoon - ik had al wat gedronken - en zei ik: 'Waarschijnlijk heeft niemand begrepen wat mijn nichtje zong, ik zal het in het Frans eens herhalen.' Toen bracht ik een liedje van Louis Attaque: ' Je t'emmène au vent.' ( begint het te zingen) Het trok op niks, maar de mensen waren al goed zat, ik kreeg het luidste applaus. "Vroeger zong ik ook vaak op het internaat. Ik zat er vanaf mijn veertiende, toen ik bij AA Gent ging spelen. Ik was een van de gangmakers op het internaat. Na een training moesten we bijvoorbeeld zonder omwegen terugkeren, maar af en toe sprongen we onderweg een pitazaak binnen, kochten we een durum en aten we die dan stiekem op onze kamer op. Ik weet ook nog dat we soms door het raam van onze kamer wuifden naar de meisjes, die zaten op de tweede verdieping. En ooit zijn we ook weleens naar hun kamers geslopen. Maar daar kan ik echt niet dieper op ingaan, sorry. ( lacht) What happens op het internaat, stays op het internaat." In deze rubriek komen dit seizoen Belgische sportfiguren uit verschillende disciplines aan bod.KRISTOF DE RYCK