Aldo Olcese is terug naar Peru. Een schrijnend verhaal.

Aldo Olcese (28) voetbalt niet langer voor AA Gent, noch voor Eendracht Aalst, de club waaraan hij was verhuurd. De Peruaan verzaakte begin maart aan enkele trainingen en pleegde daarmee contractbreuk.

Aalsttrainer Luc Limpens : “Aldo was ongelukkig omdat hij niet langer in de ploeg stond. Ik heb hem doorverwezen naar meneer Persoons, de manager. Daarna heeft hij pak en zak gepakt en is vertrokken. Ik denk niet dat het probleem louter sportief was. Er waren, naar ik achteraf hoorde, ook nog andere problemen. In de eerste plaats zijn woonst, waar hij geen electriciteit had en bijna letterlijk in het donker woonde. Omdat zijn familie nog in Peru verbleef, had hij het in het dagelijkse leven zo al moeilijk genoeg. Aldo is een goede voetballer, maar in mijn systeem opteerde ik liever voor Dimitri de Condé.”

Philippe Persoons was de laatste op Aalst die met Olcese praatte. “Ik heb hem op het hart gedrukt dat hìj zijn toekomst in handen had. Hij heeft zelf beslist om niet te blijven. Wij hebben hem dan schriftelijk op de hoogte gebracht dat de zogenaamde terbeschikkingstelling werd verbroken. Zo hadden wij geen verplichtingen meer tegenover hem. Blijkbaar hebben ze daarop ook bij AA Gent een einde gesteld aan de overeenkomst.”

In Gent lag Olcese nog tot 2004 onder contract. “Mijn problemen hebben niets te maken met het bestuur of de spelers van Aalst,” zegt de speler, “wel met de werkwijze van trainer Luc Limpens. Tegen La Louvière ( 17 februari, nvdr) mocht ik niet meedoen omdat hij zogezegd het team dat op Antwerp goed gespeeld had, niet helemaal wou omgooien. En op Anderlecht verkoos hij een behoudend systeem om te proberen één punt te halen. Ik kon me daar bij neerleggen, maar tegen het bestuur zei hij dat ik niet goed bezig was op training. Ik geef wel toe dat ik fout was door vervolgens enkele dagen niet op te dagen.” En dus moest Olcese vertrekken. Naar Gent zou je dan denken, mààr : “Ik wilde graag, heel graag zelfs, maar Michel Louwagie zei me dat ik niet meer welkom was.”

De AA Gentmanager reageert verontwaardigd. “We gaan hier toch geen staatszaak van maken, hé ? De versie van Aalst klopt niet helemaal. Voor de voetbalbond behoort Olcese tot 30 juni toe aan Aalst. Alles ligt dus in hun handen, voor ons kan hij dit seizoen niet meer spelen. Eventueel kan hij wel via een definitieve transfer terug naar Peru. Kijk, Aldo ging met zijn volle goesting naar Aalst. Als je dan verneemt dat hij wegloopt, is dat vreemd en moet je oplossingen bedenken. Dat hebben wij proberen te doen.”

Namens Olcese vertoefde Dirk De Vriese, die noch over een makelaarslicentie beschikt noch erkend is door het Vlaams Gewest, vorige week enkele dagen in Gent. “Hij vertrekt gewoon terug naar Peru, aangezien zijn contract ontbonden is. Blijkbaar had Luc Limpens het niet zo begrepen op de buitenlanders ( wat Limpens met klem ontkent, nvdr). Aldo werd niet meer opgesteld, zag dat de situatie in Aalst penibel was, zowel sportief als qua betalingen. Hij hing wel gedeeltelijk af van Gent, maar ook daar werd een akkoord bereikt. Een ontevreden speler moet je niet houden, hé. Aldo zag het niet meer zitten om met de B-kern te trainen en het vijfde wiel aan de wagen te zijn.

“Vooral mentaal en familiaal werd het een probleem. De heimwee begon te spelen. Zijn vrouw moet bevallen in Peru en verbleef daar met de twee andere kinderen. Dat alles samen zorgde ervoor dat het beter was een einde te stellen aan de overeenkomst. Aldo zal normaal voor Allianza Lima gaan spelen, een van de drie topclubs in Peru.” (FV/RVDB)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content