Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Komst van Man. United maakt Liverpool nerveus.

Het gaat niet goed met Liverpool. Vorig seizoen verloren de Reds in de competitie over een heel jaar slechts twee matchen, nu tellen ze na negen wedstrijden al vier nederlagen. Zaterdag een heel ongelukkige, via een schot van Darren Bent dat afweek op een rode opblaasbare bal die nota bene door een eigen fan op het veld was geworpen. Reina was even in de war en Liverpool kon de situatie niet meer rechtzetten. Achteraf ontstond grote discussie, of het doelpunt niet had moeten worden afgekeurd.

Het is al een heel seizoen onrustig op Anfield. Vooral in de coulissen, vorige zomer kon maar net het faillissement worden afgewend, omdat banken de schuld wilden herfinancieren. Tot een uitverkoop kwam het niet. Integendeel, Rafa Benítez mocht wat namen bijkopen: Johnson bij Portsmouth, Aquilani bij AS Roma. Bovendien kreeg Fernando Torres een nieuw en vet contract. Hij verloor wel Arbeloa en, vooral, Alonso, beiden aan Real Madrid. Maar een monsterbod van Manchester City op Torres werd afgewimpeld.

Die laatste miste zijn start niet, hij zit al aan acht goals. Maar als hij er niet is, zoals zaterdag, blijkt de zwakte in de punt: Kuyt, Babel noch Ngog voldoen als alternatief. Zaterdag was ook Gerrard er niet bij. Aquilani evenmin, die moet zijn eerste optreden voor Liverpool nog maken. De Italiaan revalideert van een enkeloperatie. En Mascherano zat op de bank, die moest woensdagnacht met Argentinië vol aan de bak tegen Uruguay. En dat scheelt allemaal veel.

Bovendien is Liverpool achterin op de sukkel: veel te makkelijk vallen tegengoals. Carragher is maar een schim meer van de betrouwbare verdediger van vroeger. Benítez probeerde het zaterdag met drie achterin, maar dat klopte langs geen kanten.

Kortom: een pak problemen, want de Engelse pers blijft maar speculeren over een gedwongen verkoop als er geen nieuwe investeerders komen. De druk op Benítez stijgt. De Spanjaard won de CL in 2005, maar nog geen titel en die wil Liverpool zo graag. Hij riep zijn ervaren mensen al op om op te staan en wat te tonen.

Boudewijn Zenden (33) sloot zijn test bij Sunderland met succes af. De Nederlander kreeg een contract tot het einde van het seizoen en debuteerde met een invalbeurt tegen zijn ex-club Liverpool.

De nationale ploeg sloot zijn WK-kwalificatie af met 3-0-winst tegen Wit-Rusland, de negende zege in tien matchen. Peter Crouch scoorde tweemaal, Shaun WrightPhillips tussendoor ook. Crouch maakte nu 18 goals in 35 interlands. Wayne Rooney haakte in de aanloop geblesseerd af, net als Steven Gerrard.

Avram Grant heeft problemen om een Engelse werkvergunning te krijgen. De Israëliër zat daarom tegen Tottenham nog niet op de bank bij Portsmouth.

Alex McLeish kreeg van Carson Yeung, de nieuwe eigenaar van Birmingham City, de verzekering dat hij in januari tussen de 20 en 40 miljoen euro zal krijgen om aan spelers te spenderen. McLeish moet wel openstaan voor advies van buitenaf. Yeung, een miljardair uit Hongkong, heeft als adviseurs de voormalige bondscoach van Hongkong Sammy Yu en Steve McManaman, die zijn Spaanse contacten wil aanspreken. Hij voetbalde van 1999 tot 2003 voor Real Madrid.

Carlo Ancelotti (Chelsea) zorgde voor een vreemde uitspraak. Hij noemde in een Italiaanse tv-show John Terry zijn huisdier. Voor Ancelotti is Terry de Paolo Maldini van Chelsea. Net als eerder José Mourinho en Fabio Capello werd hij overigens op een lapdance van een schaarsgeklede schone getrakteerd.

In Engeland gaan (voorzichtig) stemmen op om Manuel Almunia, doelman van Arsenal, te laten naturaliseren. Almunia is al sinds 2004 in Londen en speelde in 2007 Jens Lehmann definitief uit doel. Omdat de Engelsen niet echt een goeie doelman hebben, wordt zijn naam nu genoemd. Almunia liet al vallen er oren naar te hebben en kan het staatsburgerschap aanvragen.

PETER T’KINT

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content