Sacha Koulberg nam Asse-Lennik na een minder jaar in handen. Met succes. “De aankoop van Dirk-Jan Van Gendt hielp mij serieus. Hij is een superspelverdeler die de groep twintig procent beter laat spelen én een personaliteit op het terrein.”

Het is nooit goed als je te sterk afhangt van één man.

Sacha Koulberg: “Ja. Anderzijds speelden we goed tegen Roeselare en winnen we in Menen met 0-3 zonder hem. Vergeet niet; dit is een van de beste passeurs van Europa. Logisch dat je er zo geen twee hebt.”

U trainde vroeger de vrouwen van Charleroi. Groot verschil met de mannentop?

“Het gaat wat harder en sneller, maar de aanpak is gelijkaardig. Ook dit is een heel toffe groep. Dat is míjn verrassing van het seizoen. Ik dacht dat het lastiger zou zijn, met zo’n paar topvedetten.”

Welke accenten legde u sinds uw komst?

“Meer variatie. Ik volgde Asse-Lennik al lang en merkte dat alle ballen naar Ricardo De Paula gingen, van de eerste tot de laatste. Op het einde kon hij niet meer scoren, hij zat elke match stikkapot.”

“Wij spelen mee voor de titel”, zei een van uw jongens al.

“Ik denk het wel. We gaan ons vel heel duur verkopen.”

De ambitie om de grote twee naar de kroon te steken was voor uw komst wat aan het wegsijpelen uit de club.

“Omdat je de kloof tussen de budgetten steeds groter ziet worden. Maar we bewezen dat we hen kunnen kloppen.

“Ik voel almaar meer dat hier gezocht wordt naar mogelijkheden om ons budget op te krikken. We groeien ook qua staf. Het gaat in de goede richting.”

Als u Roeselare bezig ziet; op welk vlak maken zij nog het verschil?

“Maturiteit. Iedereen spreekt altijd over Iván Contreras, maar ik denk dat Benjamin Hardy misschien wel de beste speler van de competitie is. Zo’n jongen hebben wij niet.

“Bij ons moet alles perfect zijn; de receptie, passes, snelheid. Neem Gertjan Claes. Een heel goede, Belgische speler, compleet en explosief. Maar vraag hem niet om bij een hoge bal tegen een tweemansblok nog een oplossing te vinden. Hij is ook pas twintig.”

Er was veel te doen over hoe smal uw kern was. Hoezeer bent u daarmee bezig?

“Ik vroeg altijd een derde middenman. Budgettair onmogelijk. Voor elke training, elke match bid ik dat we in dat compartiment geen blessures oplopen.

“Anderzijds volgen de wedstrijden elkaar in zo’n tempo op dat er amper tijd overblijft om daarbij stil te staan. Dat is trouwens wat ik niet leuk vind; we mochten nog geen enkele keer genieten van een mooie zege. Telkens moesten we drie dagen later weer aan de bak. Spijtig.”

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content