Nam je vroeger als niet-roker toch een aansteker mee op café, voor het geval dat een knappe juffrouw je een vuurtje kwam vragen? ( lacht) "Nee, zo ver ging het niet bij mij. Ten eerste was ik nooit een echte versierder en ten tweede zijn de keren dat ik ben uitgegaan op één hand te tellen. Met Annelies kwam ik in contact via mijn supportersclub, in Pont-Château. Op zaterdag reed ik er het WK voor beloften, 's zondags, tijdens de wedstrijd voor de elite, leerde ik haar kennen. Dat liep vanzelf, daar was geen aansteker voor nodig.

"Zelf rookte ik nooit echt. Rond mijn vijftiende probeerde ik wel eens een sigaret, na schooltijd, op een pleintje, met kameraden. 'Belga Fire' heette dat merk, redelijk straf spul. Ik inhaleerde diep, als een grote man, en voelde mij daarna echt slecht. Een goede les."
...

"Zelf rookte ik nooit echt. Rond mijn vijftiende probeerde ik wel eens een sigaret, na schooltijd, op een pleintje, met kameraden. 'Belga Fire' heette dat merk, redelijk straf spul. Ik inhaleerde diep, als een grote man, en voelde mij daarna echt slecht. Een goede les." "Voor Roos Van Acker. Een verstandig wijf met ballen aan haar lijf. Geen seut." ( lacht) " Annelies komt zot. Zij is echt een dierenliefhebber, ik iets minder. Zonder haar hadden we nu geen hond. Ik zie dat beest graag, maar als ik er ben, zit hij nooit binnen. Als Annelies alleen is, dan wel. Hij verliest veel haar, ik vind dat niet hygiënisch. Bruce heet hij, een beagle. Het is een gangster. Hij pikt mijn bidons. Als ik mijn fiets buiten laat staan, heb ik prijs. Vorige week beet hij er nog eens een in friet. Als hij de was ziet, probeert hij elke keer een sok te pakken." "Duifjes. De pa van Annelies is duivenmelker, af en toe worden er enkele jongen in de pot gedraaid. Die zijn heel zacht van smaak. Onlangs stond mijn schoonmoeder hier nog eens met een kom. Ze zorgt dan meestal ook voor de aardappeltjes en de boontjes." "Een beest?" ( schatert) "Nogal logisch dat ik dat niet weet. Niet mijn genre. In de wagen staat Q-music aan. Als ik op mijn rollen fiets, kijk ik naar TMF Dance of JIM en zet ik mijn Bosegeluidssysteem op." " Ai ai ai ... Daar komt het ... ( stilte) Ja, ik durf dat zeker. Ik ben geen voorbeeld in het verkeer. Bij mij moet een auto vooruitgaan. Ik hou van snelle wagens en heb daar enorm veel interesse voor. Zelf rijd ik met een BMW 525 break. Er zitten nieuwe velgen op, mijn ruiten zijn verdonkerd en de motor is geherprogrammeerd. Hij heeft nu meer dan 200 pk. "Mijn boetes zijn beperkt, met dank aan mijn Coyotesysteem. Ik was bij de eersten die dat kochten. Via mijn gps zie ik sowieso waar de vaste flitscamera's staan en wie een mobiele controle opmerkt, geeft dat door via dat toestelletje. Dan wordt die informatie verstuurd naar alle andere gebruikers van het systeem. Hoe meer mensen het kopen, hoe efficiënter het werkt. Het is perfect legaal. Er zijn nu in België al tienduizenden gebruikers. Dat ding kost ongeveer 150 euro en per maand betaal je acht euro abonnementskosten. Als je vaak de weg op moet, haal je dat er zeker uit. Ik spaarde mijn rijbewijs al dankzij dat systeem." "Toen het onlangs voor de eerste keer sneeuwde, nam ik opzettelijk de binnenweggetjes. De eerste parking zonder auto's die ik dan tegenkom, moet eraan geloven. Daar geniet ik van mijn achtertractie, ik kan mijn auto volledig rondsmijten. Ik doe daar niemand kwaad mee. Soms probeer ik dat ook als Annelies erbij zit, maar zij is daar niet zo zot van. ( serieus) Op een rotonde durf ik dat allemaal niet. ( stilte en schatert dan) Denk er het uwe van." In deze rubriek komen dit seizoen Belgische sportfiguren uit verschillende disciplines aan bod. KRISTOF DE RYCK