Onzekerheid bij KV Oostende

© BELGAIMAGE

De sportieve redding lijkt een feit, de licentiecommissie overtuigen lijkt een pak moeilijker – zo niet onhaalbaar – voor KVO.

Tot nader order is KV Oostende nog steeds eigendom van Frank Dierckens, maar zonder overnemer kan de West-Vlaamse zakenman zijn club niet in 1A houden. Na goede gesprekken hoopte de voorzitter dat er alsnog een akkoord zou worden bereikt tussen Alychlo – de vennootschap van Marc Coucke – en Pacific Media Group, dat enkele weken geleden afhaakte omdat het de schulden aan de vorige eigenaar (6,7 miljoen) in vraag stelde en zich niet kon vinden in het afbetalingsplan voor de nieuwe tribune. Daardoor greep de kustclub naast de kapitaalsverhoging van 2,7 miljoen euro door PMG, een absolute noodzaak om de licentiecommissie te overtuigen.

De investeringsgroep, die een participatie van 70 procent in de club zou nemen, heeft KVO nog niet opgegeven, maar de tijd dringt. De licentiecommissie beslist op 8 april, zonder akkoord kan de kustclub in mei een doorbraak forceren bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport. Pas dan kan de zoektocht naar een nieuwe kern beginnen. Alle huurlingen en spelers die in de zomer einde contract zijn – 16 in totaal – mogen beschikken. De meest opvallende vertrekker is Michiel Jonckheere, sinds de zomer van 2011 bij KV Oostende en de enige overblijver van de ploeg die in 2013 naar eerste klasse promoveerde. Ook hij mocht transfervrij vertrekken en tekende voor twee seizoenen bij KV Kortrijk.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content