Inter blijft stevig aan de leiding.

Honderd punten moet Inter proberen halen, verklaarde een bestuurslid van de club uit Milaan vorige week. Puur theoretisch kon Inter op dat moment nog 102 punten halen als het alles won. Trainer Roberto Mancini aanhoorde het gelaten, maar reageerde niet. Vandaag is Mancini de koning bij Inter. Maar als het morgen tegenzit, wordt zijn functioneren weer in vraag gesteld.

Vorige week zou het na de derbyzege tegen Milan nog hooguit een paar dagen duren vooraleer zijn nieuwe contract werd getekend. Over de duur zijn beide partijen het eens (drie jaar), over de verloning (vier miljoen euro per jaar) ook. Maar de handtekening stond er ook afgelopen weekend nog niet.

Zondag, op het veld van Ascoli, verloor Inter voor de dertigste opeenvolgende wedstrijd niet. Naast de titel kan het ook nog de beker winnen. Dat deed het ook de voorbije twee jaar, telkens met Mancini als trainer. In de Serie A eindigde Inter de voorbije twee jaar respectievelijk derde en tweede. Die tweede plaats van vorig jaar werd na het voetbalschandaal en de straf van Juventus omgezet in de titel. De enige tegenvaller dit seizoen was de Europese uitschakeling in de achtste finales van de Champions League door Valencia, waartegen Inter twee keer niet verder kwam dan een gelijkspel. Bij het handgemeen na de wedstrijd werden, naast spelers van Valencia, ook voetballers van Inter Europees geschorst : Nicolás Burdisso en Douglas Maicon voor zes matchen, Iván Córdoba voor drie en Julio Cruz voor twee duels. In de marge liet de Uruguayaanse aanvaller Alvaro Recoba, lang beschouwd als de best betaalde voetballer in de Serie A maar dit jaar nog maar vijf keer op het veld in competitie, verstaan dat hij wil vertrekken. Recoba is bij Inter aan zijn tiende seizoen toe, maar belandde helemaal in de schaduw van Zlatan Ibrahimovic. Na zijn komst van Juventus speelt de Zweed een topseizoen, doorgaans aan de zijde van Hernán Crespo. Als aanvallers houdt Mancini nog Adriano, die weg mag bij een goed bod, en Julio RicardoCruz achter de hand.

Paolo Maldini (38) viel vorige week uit met een meniscusletsel. Omdat een operatie, gevolgd door de nodige recuperatie twee maanden zou duren, kiest Maldini voor rust. Daarmee hoopt de verdediger dit seizoen nog in actie te komen. In het andere geval riskeert zijn carrière er op te zitten, al wil Maldini zelf liefst nog een jaar door gaan. Milan wil naar volgend seizoen toe sowieso de gemiddelde leeftijd van zijn spelers omlaag. Met dertig jaar en vier maanden (Manchester United haalt 28 jaar en 2 maanden) is Milan de oudste CL-deelnemer. Alessandro Nesta zat zondag opnieuw in de kern. De verdediger viel uit op 26 november.

Om Juventus weer naar de top te brengen, besliste de familie Agnelli om na vijftien jaar opnieuw geld in de club te investeren. Van de 105 miljoen euro die er wordt geïnvesteerd, is maximaal 40 miljoen bestemd voor de transfermarkt. De rest gaat naar de afbetaling van de schuldenlast, die momenteel 80 miljoen euro bedraagt.

Vanaf september is Francesco Totti (AS Roma) weer beschikbaar voor de nationale ploeg. Na het WK in Duitsland kondigde hij een tijdelijke stop aan.

Na achttien wedstrijden zonder nederlaag verloor Napoli nog eens in de Serie B (2-1 bij Crotone). Het blijft tweede, na Juventus.

Doelman Nicolas Caglione (24) van Messina werd na de wedstrijd tegen Catania bij een dopingcontrole betrapt op het gebruik van cocaïne.

GEERT FOUTRé

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content