Operatie vernieuwing

© BELGAIMAGE

Dat het geen makkelijk seizoen zou worden voor Waasland-Beveren stond in de sterren geschreven, na een zomer met een nagenoeg volledige make-over. Kwam daar nog eens bij, halverwege de eerste ronde: het voetbalschandaal, waarbij de voorzitter betrokken raakte. Het contactverbod dat hem werd opgelegd na zijn ondervraging liet een leemte.

Het verschil maken was vaak zeer moeilijk bij gebrek aan spelmaker en afwerkende spits, maar Yannick Ferrera maakte van de ploeg een moeizaam te kloppen geheel, dat veelal op een gelijkspel bleef steken. Daarmee kom je amper vooruit en toen er wat druk kwam vanwege het bestuur en de ploeg op Cercle zijn zwakste match van het jaar speelde, sloeg de paniek toe. Ferrera werd bedankt. Zijn opvolger Adnan Custovic kende een vreemd parcours: wedstrijden waarin het moest en kon – Mouscron, Eupen – gingen verloren. Matchen waar niemand wat van verwachtte – Antwerp, Club Brugge – werden gewonnen. Cruciale winst in de derby tegen Lokeren bezorgde de ploeg onverwacht zelfs een rustige kerst.

Operatie vernieuwing

Bepalend in die derby was de Ghanees Ampomah (23), met 6 goals en 2 assists de smaakmaker voor Nieuwjaar. De flankspeler/schaduwspits mocht in de zomer niet weg. Waarom werd snel duidelijk, het jaar van de bevestiging werd een moeilijk seizoen met soms een rol op de flank en dan weer in het centrum. Maar wie na negen speeldagen al vijf goals maakte, heeft talent. Nu nog vertrouwen en wat meer oog voor het collectief.

Operatie vernieuwing
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content