Huub Stevens wordt de nieuwe trainer van FC Keulen.

Wolfgang Overath (60), de nieuwe voorzitter van Traditionsverein FC Keulen – dat opnieuw degradeerde naar de tweede Bundesliga -, drukte meteen na zijn aanstelling al zijn stempel. De Zwitser Marcel Koller kreeg na een dienstverband van amper acht maanden te horen dat hij zijn biezen mocht pakken. In de betrachting om zo snel mogelijk een terugkeer te forceren naar de Bundesliga, trok de club de Nederlander Huub Stevens (50) aan, die in december nog werd ontslagen bij Hertha BSC. “Hij is een werker, die durft beslissen en het heilige vuur in zich draagt”, zo motiveerde Overath zijn keuze. “Stevens kan ook perfect onder druk werken. Hij wordt de juiste man op de juiste plek.”

De flegmatieke oud-trainer van Schalke 04 tekende een overeenkomst voor één seizoen, met nog eens een optie tot verlenging bij promotie. De keiharde en op discipline kickende Nederlander gaat een serieuze uitdaging aan, maar heeft totaal geen schrik om af te gaan. FC Keulen past immers qua achtergrond goed bij Huub Stevens. De club geldt sinds jaren als een sleeping giant en Stevens bewees in het verleden dat hij iets teweeg kan brengen bij dergelijke ploegen. In 1997 won hij met Schalke 04 nog de Uefacup.

Stevens reageerde in Bild-Zeitung opgelucht op zijn aanstelling. Momenteel vertoeft de verbaal sterke Nederlander nog in Portugal voor het EK, waar hij als gastcommentator fungeert bij de commerciële tv-zender DSF. “Eindelijk kan ik weer aan de slag. Me bezighouden met trainingsprogramma’s, voorbereidingen, spelers beter maken. Ik heb bij de keuze van FC Keulen mijn hart laten spreken”, zo liet hij weten. “De gesprekken met de voorzitter waren gewoon enorm verrijkend. Die man sprak zo enthousiast, is blijkbaar een even groot voetbaldier als ik en wil absoluut successen boeken. Precies wat ik ook voor ogen heb. Keulen is een club met traditie, een leuke stad, beschikt over een prachtig nieuw stadion en waanzinnige fans. Tegen Hansa Rostock waren ze op de laatste speeldag met vijftigduizend. Tja, daar moet je niet meer uitleg aan geven. Voetbal is hier bijzonder populair.”

Naast het proberen te behouden van supertalent Lukas Podolski kon Stevens vorige week ook al een nieuwe aanwinst voorstellen. Het betreft de Kongolees Rolf-Christel Guié-Mien (26), die overkomt van Freiburg en een contract voor een jaar tekende met een optie voor nog een seizoen. Er komen zeker nog drie andere versterkingen, zo kondigde Stevens aan.

MICHAEL TARNAT (34) werd door Hannover transfervrij overgenomen van het Engelse Manchester City. Hij tekende tot 2006. SUNDAY OLISEH (29) kreeg van de rechter een geldboete van 7000 euro voor de kopstoot aan Vahid Hashemian. Maar de Nigeriaan kreeg ook positief nieuws. Borussia-Dortmundtrainer Bert van Marwijk geeft hem een nieuwe kans met een prestatiegericht contract. PINO CANALE (ex-RC Genk) tekende een contract bij de 1. FC Bocholt, een ploeg uit de Oberliga. ANDREAS GÖRLITZ (21) werd door Bayern München voor drie miljoen euro weggehaald bij buur 1860. MARCELO BORDON (28), de Braziliaanse centrale verdediger van VfB Stuttgart, tekende tot 2009 bij Schalke 04. TORSTEN FRINGS (27) verhuist voor tien miljoen euro van Borussia Dortmund naar Bayern München. De middenvelder onderschreef een vierjarig contract. THOMAS BRDARIC (29) verlaat Hannover en tekende voor drie jaar bij VfL Wolfsburg. VFB STUTTGART nam de 23-jarige Matthieu Delpierre over van het Franse Rijsel. De centrale verdediger tekende tot 2008. (FV)

(FV)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content