‘Our new playmaker’ Trossard afgeremd door blessure

© getty
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Van José Izquierdo is inmiddels geen sprake meer bij Brighton & Hove, dat wacht op de terugkeer van Leandro Trossard (liesletsel) om weer recht te veren.

Zoek niet naar wat Leandro Trossard vorig weekend in Newcastle deed, hij was niet mee op de trip naar het noorden, die Newcastle-manager Steve Bruce vooraf omschreef als a Cup Final. Zowel Newcastle als Brighton, waar Matt Ryan nog steeds het doel beheerst, worden dit seizoen in de degradatiezone verwacht en dan is elk gewonnen punt in een rechtstreeks duel goud waard. Trossard vocht jammer genoeg niet mee, de tweede zomertransfer van Graham Potter als nieuwe coach van de kustploeg staat al even langs de kant. Oorzaak: een liesletsel, opgelopen bij de trainingen met de nationale ploeg. Daardoor miste hij ook al het thuisduel met Burnley, waar in de slotminuut een zege werd weggegeven. Voor Brighton, waar José Izquierdo dit seizoen nog niet in de wedstrijdselectie raakte, is het inmiddels al van 2 maart en een zege tegen Huddersfield geleden dat het thuis nog kon winnen.

Anders dan zijn voorganger Chris Hughton, zo’n fan van verdedigen dat Brighton in twee jaar eerste klasse niet eens een gemiddelde van 1 gemaakte goal per match haalde, wil Potter het accent dit seizoen wat meer naar aanvallend voetbal verleggen. Vandaar zijn keuze voor nieuwkomer Trossard, die op speeldag 1 in Watford nog toekeek hoe zijn ploeg met 0-3 won, maar vervolgens drie keer mocht starten en meteen het spel oriënteerde. Our new playmaker, omschreef de Brighton & Hove Independent de ex-Genkie, die vlak voor hij naar Engeland verhuisde nog trouwde en in drie wedstrijden één keer scoorde en één doelpunt zag worden afgekeurd door de VAR. Zijn start miste hij in een iets meer aanvallend gerichte ploeg dus niet, alleen een blessure zet tijdelijk de rem op zijn ontwikkeling.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content