Borussia Dortmund wil Sunday Oliseh en Jan Derek Sörensen kwijt.

De dagen van Sunday Oliseh bij Borussia Dortmund lijken geteld. De Nigeriaan ligt al enige tijd flink overhoop met coach Matthias Sammer en kreeg te horen dat hij niet meer op speeltijd hoeft te rekenen. Ook de Noor Jan Derek Sörensen, twee jaar geleden voor 1 miljoen euro weggehaald bij Rosenborg, mag van de oud-international naar een andere club op zoek gaan.

Borussia had hoge verwachtingen, toen het Oliseh in de zomer van 2000 voor zes miljoen euro overnam van Juventus. Maar de oud-speler van Club Luik en Ajax kon nimmer bekoren, vooral omdat hij qua loopvermogen tekort kwam op het middenveld. Torsten Frings, Sebastian Kehl en aanvoerder Stefan Reuter zitten voor hem in de pikorde. Zelfs als zij niet kunnen spelen, vindt Sammer wel andere gegadigde. Dit seizoen kwam de 28-jarige Nigeriaan pas tweemaal in actie, beide keren als invaller, voor het schamele totaal van 21 minuten. Collega-middenvelder Sörensen kwam helemaal nog niet op het veld.

De bom barstte vorige week, toen beide spelers verstek lieten gaan voor een duel met de amateurs van Borussia. Sammer zette ze uit de selectie en beiden kregen te horen dat ze zowel in de CL als de Bundesliga niet meer in actie zullen komen. “Ze proberen mijn naam kapot te maken en mijn trots te breken. Daartegen moet ik mij verweren”, reageerde Oliseh in de Kölner Express. Ook in der Kicker reageerde hij fel. “Misschien zijn ze te slim voor mij. Ik kan in ieder geval niet begrijpen, wat ze met mij willen. Ik heb nog een contract voor tweeëneenhalf jaar. Als BVB mij niet meer wil hebben, dan zullen ze mij transfervrij of voor een lage afkoopsom moeten laten gaan. Ik zou best wel naar een club in het westen van Duitsland willen gaan. Maar Dortmund heeft mij gezegd : Wij laten jou niet naar een Duitse club vertrekken. Omdat ze niet willen dat de concurrentie sterker wordt. Ze willen dat ik naar een club in het buitenland ga. Maar Dortmund kan niet over mij beslissen.”

Dus overweegt Oliseh zijn contract gewoon uit te dienen, om vervolgens in de zomer van 2005 zijn schoenen aan de haak te hangen en zich te vestigen in België. Daar woont hij momenteel ook nog altijd, op circa 200 kilometer afstand van Dortmund. Het worden lange autoritten. (FV)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content