Parma Calcio 1913

clubinfo

opgericht in 1913

voorzitter

Jiang Lizhang (chn)

stad Parma

195.000 inwoners

stadion

Ennio Tardini

27.906 capaciteit

clubkleuren

wit-zwart shirt, zwarte broek

website

www.parmacalcio1913.com

erelijst

3 x beker, 1 x ECII

2 x ECIII/UEFA CUP/EL

trainer ROBERTO D’AVERSA

12/08/1975

Geboren in Stuttgart, als zoon van Italiaanse immigranten.

Werd in 2004, als middenvelder van Siena, voor zes maanden geschorst wegens matchfixing.

Debuteerde als T1 in 2014 bij Virtus Lanciano (Serie B) en verbaasde bij derdeklasser Parma, dat hij na het faillissement in twee seizoenen naar de Serie A coachte.

smaakmaker FABIO CERAVOLO

Op zijn 18e werd hij door lokale journalisten uit Calabrië de hemel ingeschreven toen hij met Reggina debuteerde in de Serie A (2005), maar jeugdproduct Fabio Ceravolo (31) was nog niet klaar voor het echte werk. Na uitleenbeurten aan Pro Vasto en Pisa – derde en vierde klasse – keerde hij terug naar het Stadio Oreste Granillo, maar een pure goalgetter zou la belva (het beest) nooit worden. Wel een harde werker die onvermoeibaar de hoeken blijft induiken of met zijn sterke lichaam en goede voeten de bal afschermt. Met Atalanta wroette hij zich in 2011 naar de titel in de Serie B, vorig seizoen verzekerde hij Parma in de laatste wedstrijd van het seizoen met een doelpunt tegen Spezia Calcio van een nieuw verblijf op het hoogste niveau.

ROBERTO D'AVERSA
ROBERTO D’AVERSA© ZUMAPRESS.com

transfers in

Ceravolo (Benevento), Stulac (Venezia), Gobbi (Chievo), Alves (Rangers, Sco), Rigoni (Genoa), Sepe & Ciciretti (Napoli).

out

Mazozocchi (Perugia), Cauz (Piacenza), Lucarelli (gestopt).

FABIO CERAVOLO
FABIO CERAVOLO© Maurizio Borsari/AFLO
Parma Calcio 1913
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content